Zvezdnik skritiziral odločitev odgovornih na SP

Čez 6 dni se v Egiptu začenja svetovno prvenstvo za izbrane članske moške reprezentance. Na SP bo igrala tudi Slovenija, ki ima velike načrte. Enako velja za reprezentanco Norveške, ki je lani na EURU zasedla 3. mesto. Norveško največje orožje prvenstva bo zagotovo njen največji zvezdnik Sander Sagosen, za mnoge trenutno najboljši rokometaš sveta.


V javnosti pa močno odmevajo besede norveškega zvezdnika Sagosena. Norvežan je v pogovoru za tiskovno agencijo NTB izrazil nezadovoljstvo s tem, da bodo na SP v dvoranah prisotni tudi navijači. Svetovna rokometna zveza (IHF) je namreč po dogovoru s prireditelji prvenstva v Egiptu odločila, da bo v dvoranah dovolila 20-odstotno zasedenost tribun.

Zvezdniku se zdi z vsemi ukrepi in omejitvami prisotnost navijačev bizarna in nedopustljiva: “Menim, da je nekaj takega sramotno. Taka kot je trenutno situacija v svetu … in potem hočejo imeti v dvoranah gledalce,” je dejal Sagosen in dodal: “Mednarodna zveza bolj misli na denar kot pa na zdravje igralcev. Morali bi vedeti, da je v tem trenutku igranje z gledalci v dvorani enostavno preveč neumna poteza.”

Norveška reprezentanca bo na SP igrala v skupini E skupaj s Francijo, Avstrijo in ZDA.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja