Zelenortski se umikajo s prvenstva

Reprezentanca Zelenortskih otokov na svojem prvem zgodovinskem svetovnem prvenstvu v Egiptu nima sreče. V reprezentanci se spopadajo z okuženostjo s koronavirusom, okužen pa bi naj bil že večji del reprezentance. Zelenortski otoki so tako zaradi okužbe s COVID-19 že izpustili tekmo proti Nemcem, ki je bila zabeležena kot 10:0 v korist Nemcev. Afriška reprezentanca je po velikih težavah z okuženostjo svetovni rokometni zvezi (IHF) sporočila, da se umikajo s prvenstva v Egiptu.


IHF je sprejel njihov umik s prvenstva, ki bo tako obvaroval rokometaše in druge prisotne na svetovnem prvenstvu v Egiptu. V skladu s členom F 7.c predpisov, povezanih s COVID-19, mora imeti vsaka ekipa najmanj 10 igralcev, vključno z enim vratarjem. Ker se Zelenortski otoki še vedno soočajo s težavami pri zboru vsaj 10 igralcev, so se odločili, da se s prvenstva umaknejo.

Tekme Afričanov, ki bi morali nastopiti v Predsednikovem pokalu (razvrstitev 25-32 mesta), bodo tako proti njihovim nasprotnikom zabeležene kot zmage z 10:0.

FOTO: Egypt 2021

One thought on “Zelenortski se umikajo s prvenstva

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja