ZDA lovi prvi točki v zgodovini SP

Kvalifikacije na SP: ZDA je na zahtevo NACHC (rokometna zveza Severne Amerike in Karibov) nominiral IHF


Nastopi na SP: Šest nastopov, nazadnje leta 2001, najboljši rezultat 16. mesto (1964, 1970, 1974 in 1993)

Glavni trener: Robert Hedin

Ali je lahko rokomet “America’s Next Great Sport”? Za to si najbolj prizadevata mednarodna rokometna zveza (IHF) in pa moški rokomet v ZDA (USATH). Država, ki je pomembna nacija za svetovni razvoj športa s številnimi športnimi dogodki, ki vključujejo rokomet v naslednjih letih. Glavna športna atrakcija bodo poletne olimpijske igre leta 2028.

Z upoštevanjem tega in vseh težav, ki jih prinaša COVID-19 pri izvedbi kvalifikacijskega turnirja Severne Amerike in Karibske rokometne zveze, je IHF za nastop v Egiptu povabil Američane. To bo prvo svetovno prvenstvo za ameriške rokometaše po Franciji leta 2001.

“Na svetovnem prvenstvu IHF za moške želimo osvojiti prvi dve točki za ZDA. Imamo zelo močno skupino, vendar upam, da se naši igralci ne bodo umaknili izzivu. Pripravil jih bom na zmago na vsaki tekmi,” je dodal trener Združenih držav Amerike Robert Hedin, ki je v svoji trenerski karieri vodil tudi reprezentanco Norveške. Rokometaše Amerike v skupinskem delu tekmovanja namreč čakajo tekme z Norveško, Francijo in Avstrijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja