Zaradi neljubih težav Vranješ vpoklical 2 nova igralca

Po neljubih dogodkih zadnjih dni, zaradi katerih Tilnu Kodrinu in Urhu Kastelicu organizatorji prvenstva ne dovolijo aktivnosti z reprezentanco, je bil selektor Ljubomir Vranješ primoran najti rešitev. V Egipt je vpoklical dva dodatna rokometaša. V predmestje Aleksandrije sta zjutraj srečno prispela Tadej Mazej in Urban Lesjak.


Oba igralca sta na prizorišču tekmovanja že opravila test na koronavirus, ekipnim aktivnostim pa se bosta smela pridružiti po prejemu negativnega rezultata. Do tedaj sta v hotelu nastanjena v ločenih sobah.

Vsaka reprezentanca lahko na tem svetovnem prvenstvu za nastope prijavi 20 igralcev, iz katerih jih nato prosto izbere 16 za vsako tekmo. Poleg tega lahko izbrane vrste v prijavljeni dvajseterici opravijo še tudi do pet menjav. Seznam slovenske izbrane vrste po prihodu obeh igralcev šteje 19 imen.

V slovenski reprezentanci sicer še naprej vlada izjemno pozitivno vzdušje. V petek je reprezentanca začela s pripravami na današnji obračun z ekipo ruske rokometne zveze. Trening je opravila na pomožnem igrišču »v balonu« ob dvorani Borg El Arab, ki gosti tekme skupine H. Igralci so trdno odločeni, da po odlični predstavi proti Južni Koreji tudi na drugem preizkusu na igrišču prikažejo vse svoje znanje.

FOTO: kolektiff images

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja