Zanimive vsebine svetovnega prvenstva

Osmi in deveti dan sta ponovno prinesla veliko zanimivih vsebin in lepih zgodb. Ena izmed takih je prva zmaga Konga na svetovnih rokometnih prvenstvih o čemer smo tudi že poročali. Rokometaši dokazujejo, da se ne znajdejo le na rokometnih igriščih temveč, da obvladajo tudi kakšne druge športe, predvsem nogomet.


Igralci se pred tekmami ogrevajo na vse mogoče načine. In jasno je, da so Urugvajci v nogometu precej boljši kot rokometu. In to so pokazali tudi rokometaši, ki so s svojim rojakom pokazali, da jim tudi nogomet ni tuj. Le kaj bodo na to porekli Luis Suarez, Edinson Cavani, Diego Godin in ostala druščina iz nogometnih zelenic? Podobne veščine pa je pokazal tudi eden izmed švicarskih reprezentantov. Organizatorji se tako že sprašujejo ali smo priča svetovnem prvenstvu v nogometu ali rokometu.

POSNETEK NOGOMETNEGA OGREVANJA ROKOMETAŠEV URUGVAJA SI LAHKO POGLEDATE TUKAJ!

NOGOMETNE VEŠČINE ŠVICARJA SI LAHKO POGLEDATE TUKAJ!

Izjemen zadetke argentinskega zvezdnika Pabla Simoneta. Gol, ki se ga zagotovo ne bi branil tudi kateri drugi od zvezdnikov tega športa.

O KAKŠNEM ZADETKU JE GOVORA SI POGLEJTE TUKAJ!

Kot smo že poročali so prvo zmago na svetovnih rokometnih prvenstvih dosegli rokometaši Konga. Slavje po tekmi je bilo dosežku primerno.

SLAVJE KONGA SI LAHKO POGLEDATE TUKAJ!

Argentinci so po zmagi nad Japonsko ostali v igri za uvrstitev v četrtfinale. Sicer jih čaka zahtevna naloga so pa v igri za najboljšo uvrstitev Argentine na svetovnih prvenstvih, ki je do sedaj 12. mesto.

NEKAJ NAJLEPŠIH POTEZ ARGENTINE PROTI JAPONSKI SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ!

Alžirci so proti Franciji prikazali dobro predstavo in bili ves čas v koraku z nasprotnikom. Največ zaslug za to gre pripisati Masoudu Barkousu, ki je dosegel sedem zadetkov.

VSE ZADETKE BARKOUSA SI LAHKO POGLEDATE TUKAJ!

Izjemno razburljiva je bila tudi tekma med Španijo in Nemčijo. Derbi skupine I, kjer smo videli veliko menjavanja v vodstvu. V drugem polčasu so Nemci povedli za tri, a so Španci s šestimi zaporednimi goli rezultat spreobrnili.

PREOBRAT ŠPANCEV PROTI NEMČIJI V DRUGEM POLČASU SI LAHKO POGLEDATE TUKAJ!

Madžari so z zmago nad Brazilci ostali na prvem mestu skupine I. Za Madžarsko je blestel predvsem vratar Roland Mikler, ki je zbral kar 15 obramb oziroma zaustavil je 39% vseh Brazilskih strelov.

IZJEMNE OBRAMBE MIKLERJA SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ!

Ko reprezentance v zaključku tekme zaostajajo le za gol ali, ko imajo igralca manj, v napadih večinoma igrajo brez vratarja. Tako imajo tudi vratarji možnost, da se vpišejo med strelce. Islandski vratar Bjorgvin Pall Gustavsson je na tem prvenstvu čez celotno igrišče dosegel kar tri zadetke.

VSE ZADETKE ISLANDSKE VRATARJA SI LAHKO POGLEDATE TUKAJ!

Najboljši igralec in strelec zadnjega svetovnega prvenstva, Danec Mikkel Hansen navdušuje tudi na letošnjem prvenstvu. Že nekajkrat je pokazal svoje izjemne rokometne veščine ter s tem potrdil zakaj sodi med ene izmed najboljših igralcev na svetu.

NEKAJ NAJLEPŠIH POTEZ HANSNA SI LAHKO POGLEDATE TUKAJ!

Še enkrat pa si lahko pogledate infarktno končnico včerajšnje tekme med Švedsko in Slovenijo. Švedi so slabe pol minute pred koncem povedli z zadetkom, a so nato Slovenci, natančneje Matej Gaber nekaj sekund pred koncem izenačili in si tako priigrali izjemno pomembno točko v boju za nadaljevanje.

ZAKLJUČEK TEKME MED ŠVEDSKO IN SLOVENIJO SI ŠE ENKRAT LAHKO POGLEDATE TUKAJ!

FOTO: IHF

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja