Zanimive vsebine šestega dne svetovnega prvenstva

Poleg odločitev o napredovanju in borbi za čim boljša mesta in posledično čim več prenešenih točk v naslednji dan tekmovanja smo videli tudi nekaj zanimivih akcij, razcvet mladih igralcev in še marsikaj podobnega smo videli šestih dan 27. svetovnega rokometnega prvenstva za moške


Na včerajšnji tekmi proti Franciji, ki so jo Švicarji sicer tesno izgubili je blestel zvezdnik Švice Andy Schmid. Z desetimi zadetki je bil najučinkovitejši strelec svoje reprezentance, presegel pa je tudi 900 zadetkov za Švico.

NAJLEPŠE TRENUTKE SCHMIDA SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

Na prvenstvu pa je zablestelo tudi nekaj mladih rokometašev. Pri Portugalcih je zablestel Andre Gomes. Rokometaš, ki igra na poziciji levega zunanjega in ga krasi izjemno močan strel iznajdljiv pa je tudi s preigravanji. Pri Hrvatih je svoje znanje pokazal Ivan Martinović. Prav tako rokometaš z zelo močnim strelom, ki igra na poziciji desnega zunanjega. Na poziciji desnega zunanjega se nam je predstavil Jinyoung Kim, ki se ga lahko spomnimo, da je nemalo težav povzročal tudi reprezentanci Slovenije. Domačine razveseljuje Hassan Kaddah, ki se najbolj znajde na zunanjih položajih. Še en v vrsti mladih igralcev z izjemno močnim strelom. Na desni strani napada se najbolj znajde Danec Mathias Gidsel. S prefinjenimi streli je na prvenstvu dosegel že kar nekaj izjemno lepih zadetkov.

VSE MLADE ZVEZDNIKE SI LAHKO POGLEDATE V SKUPNEM VIDEU!

V zaključku tekme med Švico in Francijo sta blestela oba vratarja. Najprej je strel s črte šestih metrov ubranil švicarski vratar Nikola Portner in tako svojim soigralcem omogočil napad za izenačenje. A se je na drugi strani s prav tako izvrstno obrambo izkazal francoski vratar Vincent Gerard in tako zagotovil novi dve točki Franciji.

ZADNJIH PETNAJST SEKUND Z OBRAMBAMA OBEH VRATARJEV SI LAHKO POGELDATE TUAKJ!

Rokometaši Severne Makedonije so v zadnjem trenutku dobili vabilo na svetovno prvenstvo. Po zmagi nad Čilom pa so si zagotovili tudi drugi del tekmovanja. Tam se bodo že jutri ob 15:30 srečali z izbrano vrsto Slovenije.

NAJLEPŠE TRENUTKE MAKEDNOCEV PROTI ČILU SI LAHKO POGLEDATE TUKAJ!

FOTO: IHF

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja