Zanimive vsebine polfinalnih tekem svetovnega prvenstva

Za nami sta oba polfinalna obračuna. Finalno vstopnico sta si priigrali reprezentanci Švedske in Danske. Francozi in Španci se bodo tako udarili na tekmi za bronasto medaljo. A drame in lepih potez ni manjkalo že na obeh polfinalnih tekmah. Jutri je ob 14:30 tako najprej na sporedu tekma za tretje mesto, ob 17:30 pa še zadnje dejanje 27. svetovnega prvenstva v rokometu za moške, veliki finale.


Švedi so morda nekoliko presenetljivo v prvem polfinalnem obračunu z 32:26 premagali Francoze. To je dejal tudi eden izmed zvezdnikov Švedske Jim Gottfridson, ki je dejal, da pred prvenstvom ni pričakoval, da bodo prišli vse do finala, a da se jim je predvsem v polfinalu vse izšlo. Za Švede bo to skupino sedmi finale, nazadnje so v finalu leta 2001, ko so morali premoč priznati prav Francozem, zadnjim naslov pa so osvojili dve leti pred tem, ko so v finalu premagali Ruse.

VRHUNCE TEKME MED ŠVEDSKO IN FRANCIJO SI LAHKO POGLEDATE TUKAJ!

V tesni končnici obračuna med Španijo in Dansko, ki so ga z rezultatom 35:33 dobili slednji je nekaj športne sreče zmanjkalo Špancem. Pri rezultatu 34:33 so imeli rezultat za izenačenje, a se je žogo po strelu Marchana od tal odbila v prečko in nato malo pred golov črto. To je bil v zaključku ključni del tekme.

DA BOSTE VEDELI O LEM JE GOVORA NAJBOLJE, DA SI KAR SAMI POGLEDATE VIDEO!

Sicer pa smo spremljali zelo izenačeno, hitro in dinamično srečanje med svetovnimi in evropskimi prvaki. Kot že rečeno so so tesne zmage veselili Danci. Za Dansko bo to peti finale kot tudi že večkrat omenjeno pa bodo na jutrišnji finalni tekmi, ki si prične ob 17:30, branili naslov svetovnih prvakov izpred dveh let.

VRHUNCE TEKME MED DANSKO IN ŠPANIJO SI LAHKO POGLEDATE TUKAJ! 

Tudi veselje Dancev po tekmi je bilo temu primerno. Rajanje v garderobi je diktirali prvi zvezdnik Mikkel Hansen.

SLAVJE DANCEV SI LAHKO POGLEDATE TUKAJ!

FOTO: IHF

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja