Zanimive vsebine petnajstega dne svetovnega prvenstva

Za nami so četrtfinalni boji 27. svetovnega prvenstva v rokometu za moške. V polfinale so se uvrstile reprezentance Španije, Francije, Danske in Madžarske. A pot do tja je bila izjemno zahtevna. Tako je bil izbor petih najlepših potez za organizatorje še toliko težji. A vseeno so izluščili vrhunce, ki so zaznamovali četrtfinalni dan.


Pregled zanimivih vsebin tako kot je to sedaj že v navadi začenjamo z najlepšimi petimi potezami. Kljub temu, da so tekme v zaključnih bojih veliko bolj izenačene, saj ostanejo samo še najboljše, lepih potez ne manjka. In tako so četrtfinalni boji prinesli kar nekaj zanimivih potez.

NAJLEPŠIH PET POTEZ ČETRTFINALNIH BOJEV SI POGLEJTE TUKAJ!

Eden izmed glavnih junakov španske zmage nad Norveško je bil vratar Rodrigo Corrales. Corrales je proti Norvežanom zbral kar 19  obramb in bil pri tem 44%. Razumljivo je bil po koncu srečanja izbran za igralca tekme.

NEKAJ NAJLEPŠIH OBRAMB CORRALESA SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ!

Francozi so si po včerajšnji zmagi nad Madžarsko priigrali že četrti zaporedni polfinale, skupno trinajsti. A pot do tega ni bila lahka, saj so jim nasproti stali na tem prvenstvu izjemni Madžari. Tekma, ki se je zavlekla v podaljške, kjer so Francozi z izkušnjami prišli do novega velika uspeha.

NAJZANIMIVEJŠE TRENUTKE TEKME SI OGLEJTE TUKAJ!

Še enkrat si lahko pogledate izvajanje sedemmetrovk med Dansko in Egiptom. Izjemno zanimiva tekma, ki so jo predvsem v zaključku tekme in zaključku obeh podaljškov zaznamovale velike začetniške napake rokometašev. Več sreče v loteriji izvajanja sedemmetrovk pa so imeli Skandinavci, ki bodo tako lahko še naprej branili naslov svetovnih prvakov. Po tekmi so bile solze v očeh rokometašev Egipta povsem razumljive.

IZVAJANJE STRELOV S SEDMIH METROV SI POGLEJTE TUKAJ!

FOTO: IHF

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja