Vranješ: “Zadovoljen sem s tremi četrtinami tekme”

Slovenski rokometaši so dosegli prvo zmago v drugem delu zaključnega turnirja. Tekmeci iz Severne Makedonije, ki so v Egipt prišli po odpovedi Čehov dan pred začetkom tekmovanja, so jim le v začetku dvoboja v Kairu povzročili nekaj sivih las, vse drugo je bilo v znamenju Slovencev.


Pred izbranci švedskega strokovnjaka na slovenski klopi Ljubomirja Vranješa sta v tem tednu še ključni tekmi za preboj v četrtfinale: najprej jih v petek čaka tekma s Švedi, v nedeljo pa še z Egipčani. V četrtfinale se bosta prebili najboljši izbrani vrsti iz skupine 4.

Vranješ je v primerjavi s skupinskimi dvoboji v Aleksandriji močno premešal uvodno postavo in vanjo uvrstil kar štiri novince. Na vratih je bil eden od junakov zadnjega dvoboja proti Belorusom Urban Lesjak, Dragan Gajić je na desnem krilu dobil prednost pred Blažem Jancem, na levem krilu je namesto Darka Cingesarja zaigral levi zunanji Nik Henigman, mesto v začetni postavi pa je – poleg Jureta Dolenca, Deana Bombača in Blaža Blagotinška – prvič zasedel tudi Miha Zarabec.

Ljubomir Vranješ, selektor slovenske reprezentance:
“Fantje so odigrali izjemno v obrambi, tudi Lesjak je med vratnicama imel odlično tekmo. Tudi v napadu napredujemo. Zadovoljen sem s tistim, kar smo pokazali v zadnjih 45 minutah tekme.” 

FOTO: Kolektiff images

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja