Vranješ: “Razlika v kakovosti igralcev je bila velika”

Moška rokometna reprezentanca je nastope na svetovnem prvenstvu v Egiptu začela z rekordno zmago. Južno Korejo je v uvodnem krogu premagala z 51:29. Naslednji preizkus izbrance Ljubomira Vranješa čaka v soboto, ko se bodo ob 18. uri po slovenskem času pomerili z ekipo ruske rokometne zveze.


Slovenija je prepričljivo začela letošnji zaključni turnir v deželi faraonov. Na uvodni tekmi ji zasedba iz Južne Koreje ni povzročila večjih težav. Po četrtkovi zmagi je prevzela tudi prvo mesto v skupini H, saj sta se ruska ekipa in Belorusija razšli z nedoločenim izidom 32:32.

Ljubomir Vranješ, selektor slovenske rokometne reprezentance:
“Fantje so bili zelo osredotočeni. Od začetka je bila naša obramba agresivna, videlo se je, da si želimo zmage. Morda smo celo nekoliko presenetili sami sebe in zato nismo zaigrali še bolj agresivno. Proti korejski obrambi tri-tri smo igrali zelo dobro. Videlo se je, da je razlika v kakovosti igralcev velika. Proti Korejcem so zaigrali vsi igralci in prav vsi so na igrišču pokazali pozitivne stvari. V soboto nas čaka nova tekma, ki bo zagotovo zahtevna. V naslednje se podajamo povsem osredotočeni.”

FOTO: Egypt 2021

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja