Vranješ: “Belorusije ne bomo premagali z dvema ali tremi razpoloženimi igralci”

Slovence nocoj ob 18. uri čaka popravni izpit po težkem sobotnem porazu proti reprezentanci Rusije. Belorusi so vse prej kot lahek nasprotnik in nov poraz bi Sloveniji precej zmanjšal možnosti za uvrstitev v četrtfinale. 


“Belorusija je kakovostna ekipa. V obrambi je zelo agresivna, v napadu premore dobre strelce z razdalje, močna je tudi v nasprotnih (pol)protinapadih in igra zelo enostavno. Ne bomo je premagali z dvema ali tremi razpoloženimi igralci, premagamo jo lahko le z našo ekipno predstavo. Moji varovanci morajo biti agresivni v obrambi, izpeljati več nasprotnih napadov ter pokazati več volje na igrišču,” pred tekmo razmišlja Ljubomir Vranješ.

Kapetan Jure Dolenec razmišlja precej optimistično in opozarja, da so se naši v podobnih situacijah v preteklosti že znašli: “Po porazu proti Rusiji se tekmovanje še ni končalo. Na zadnjih dveh velikih turnirjih v Franciji 2017 in lani na Švedskem smo bili v podobnem položaju, a smo se pobrali. Prepričan sem, da smo boljši od Belorusov, a to moramo pokazati na igrišču.”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja