Urugvaj za zeleno mizo do zmage in napredovanja, Madžari v zadnjih sekundah do zmage nad Nemci

Zadnji krog prvega dela tekmovanja smo spremljali še v preostalih štirih skupinah. Skupina A je prinesla zgolj eno tekmo, saj je reprezentanca Zelenortskih otokov odstopil s prvenstva. Tako smo spremljali le obračun za prvo mesto med Nemčijo in Madžarsko. Slednji so si zmago in prvo mesto zagotovili v zadnjih sekundah tekme. Iz skupine A je tako izpadla reprezentanca Zelenortskih otokov, ki bo najverjetneje prvenstvo zaključila na končnem 32. mestu.


URUGVAJ : ZELENORTSKI OTOKI  10:0

Zaradi prevelikega števila okuženih s koronavirusom so se pri reprezentanci Zelenortskih otokov odločili, da se tudi zaradi varnosti drugi reprezentanc umaknejo s prvenstva. Za obe ekipi je to prvi nastop na svetovnih prvenstvih, a v tako nepredvidljivih časih je bilo težko karkoli napovedovati. Več sreče je tako imela reprezentanca iz Južne Amerike, ki bo brez zmage na igrišču napredovala v drugi del tekmovanja.

NEMČIJA : MADŽARSKA  14:15(28:29)
Schiller 7; Mathe in Banhidi po 8

V dvoboju za prvo mesto skupine A smo spremljali dvoboj med Nemčijo in Madžarsko. Že od začetka smo pričakovano dobili zelo izenačeno tekmo. Po dobri polovic prvega dela igra pa so Madžari ušli na štiri zadetke prednosti 6:10. V 25. minuti so prednost povečali napet (15:10) in zdelo se je, da bodo na odmor odšli z lepo prednostjo. A Nemci so imeli svoje načrte in so se s štirimi zaporednimi zadetki približali le na golo zaostanka (14:15) kar je obetalo zanimiv drugi polčas. V drugem polčasu si nobena izmed ekip ni priigrala večje prednosti. Spremljali smo dinamično igro z veliko menjavanja v vodstvu. Več sreče v zaključku tekme pa so imeli Madžari. Pet sekund do konca srečanja je izkušeni 32-letni Mate Lekai namreč s prodorom in zadetkom postavil končni rezultat (28:29) in tako svoji reprezentanci zagotovil prvo mesto v skupini.

Madžarska, Nemčija in Urugvaj, ki potujejo iz skupine A se bodo v drugem delu tekmovanju v skupini I udarili z Španijo, Poljsko in Brazilijo.

FOTO: IHF

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja