Urh Kastelic na poti v domovino!

Slovensko moško člansko rokometno reprezentanco drevi v Kairu čaka nadaljevanje bojev za uvrstitev v četrtfinale. Selektor Ljubomir Vranješ v preostanku tekmovanja v Egiptu ne bo mogel računati na Urha Kastelica, kateremu je po vseh neljubih pripetljajih Rokometna zveza Slovenije uredila povratek v domovino.


Kastelic je pred odhodom na mundial uspešno prebolel okužbo z novim koronavirusom in ni kazal nobenih simptomov. Testiranje ob prihodu na prizorišče je pri slovenskem vratarju, zavoljo stare, že prebolene okužbe, vrnilo pozitiven rezultat.

Organizatorji tekmovanja so ga zato, skupaj s Tilnom Kodrinom, na dan prve tekme poslali na dodatne preglede. Medtem ko se je Kodrin v sredo pozno zvečer vrnil med soigralce, so posamezna testiranja pri Kastelicu še vedno kazala pozitivne rezultate, zaradi česar je bil, skladno s pravili organizatorjev tekmovanja, še naprej ločen od preostalega dela ekipe.

Vodstvo reprezentance je zato uprlo vse moči in Kastelicu z letom pozno sinoči omogočilo povratek v domovino. Reprezentanci je pri zagotovitvi lokalnega transporta na pomoč priskočilo Veleposlaništvo Republike Slovenije v Kairu.

FOTO: EHF EURO 2021

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja