Tretje mesto kot tolažilna nagrada

Za rokometni velesili kot sta Francija in Španija iskanje motivacije po težkem polfinalnem porazu zagotovo ni enostavno. A evropska rivala morata odigrati še zadnjo prvenstveno tekmo, ki prinaša lepo tolažilno nagrado. Danes ob 14.30 obe moštvi namreč čaka tekma za tretje mesto. 


“Takoj po porazu smo preklopili, da najdemo novo energijo in se fokusiramo na naslednjo tekmo,” je po porazu proti Švedski povedal francoski selektor Michael Guigou. “Mislim, da smo odigrali zelo dober turnir. Imeli smo tudi nekaj smole, na zadnji tekmi smo izgubili nekaj igralcev, dva sta se poškodovala. Še enkrat bom ponovil, takoj po porazu smo začeli razmišljati o naslednji tekmi.”

Kakšno pa je razmišljanje v španskem taboru? “Seveda smo razočarani, ker nam ni uspelo doseči finala, zmanjkalo nam je nekaj sreče v ključnih momentih, ko bi morali izenačiti in zmagati. Sedaj se moramo osredotočiti na tekmo s Francijo, razmišljati moramo o zmagi in bronasti medalji, ki je lahko naša nagrada, moramo se boriti, da jo osvojimo in turnir zaključimo z zmago,” je dejal Jordi Ribera, glavni trener Španije.

Nasprotnika sta se do sedaj srečala 35-krat, dvajsetkrat se je veselila Francija, Španija pa enajstkrat. Zadnje srečanje na velikih tekmovanjih je pripadlo Špancem, ki so v polfinalu evropskega prvenstva 2018 zmagali s 27-23.

Foto: Egypt 2021

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja