Tihi cilj Maročanov je napredovanje v glavni del tekmovanja

Kvalifikacije na SP: 6. mesto na Afriškem rokometnem prvenstvu 2020


Nastopi na SP: 6. nastopov, najboljša uvrstitev 17. mesto (2001)

Glavni trener:  Noureddine Bouhaddioui

Vzdevek: Atlas Lions

Po štirinajstih letih se Maročani vračajo na svetovno prvenstvo. Tudi na zadnjem svetovnem prvenstvu leta 2007 v Nemčiji in na Danskem je Maročane vodil Bouhaddioui.

Trener Maroka Noureddine Bouhaddioui  se zaveda težke naloge, a cilji so visoki.  “Za nas je to pomemben turnir in cilj je pokazati dober rokomet, ki bo v čast naši tradiciji. Če bi lahko določil cilj bi bil to napredovanje v glavni del tekmovanja, ki bi bil prvi v zgodovini za našo ekipo. To je težka skupina in za nas bo to težaven turnir saj sta Portugalska in Islandija dve močni reprezentanci. Seveda bomo pripravljeni, trdo bomo delali in poskušali biti v vrhunski formi, da bomo prikazali dober rokomet.”

Glavna tekma prvenstva v boju za nadaljevanje bo dvoboj z Alžirijo. “Afriški derbi” bo prva tekma Maroka na prvenstvu in sicer 14. januarja. “Gre za afriški derbi. Zelo spoštujemo Alžirijo, vendar si bomo prizadevali, da bomo proti njim dosegli dober rezultat, za nas je to najpomembnejše,” je za zaključek dejal Bouhaddioui.

FOTO: CAHB

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja