Švedska osvojila vrh skupine IV, Belorusija do poslovilne zmage

Reprezentanca Švedske je uvrstitev v četrtfinale potrdila z visoko in prepričljivo zmago nad Rusko rokometno zvezo (34-20). Švedska je tako z osmimi točkami zaključila kot vodilna v skupini IV pred drugo uvrščenim Egiptom s sedmimi točkami. Na tekmi, ki ni odločala o ničemer so Belorusi premagali Severno Makedonijo s 30-26.


Švedi so proti Rusom, ki so sicer še imeli možnosti za uvrstitev v četrtfinale, dominirali že v prvem polčasu. Blestel je Hampus Wanne s šestimi zadetki, njegova reprezentanca pa si je že do prvega odmora priborila izredno lepo prednost (17-8). Tudi v drugem polčasu je bila tekma povsem pod kontrolo Skandinavcev. Ruse je šokirala še izključitev Aleksandra Ermakova, Švedi pa so v zadnji minuti tekme povedli že s 15 goli razlike. Končni izid, 34-20 je v izteku tekme postavil Aleksandr Kotov, ki je bil s petimi goli tudi prvi strelec Medvedov. Prvi strelec Švedske je bil Lucas Pellas z osmimi goli, a za igralca srečanja je bil izbran odlični švedski vratar, Andreas Palicka.

Bolj napeto je bilo srečanje dveh ekipa, ki sta že predhodno vedeli, da bo to njun zadnji nastop na svetovnem prvenstvu v Egiptu. Belorusi in Makedonci so bo bili v prvem polčasu izenačeni na 14, skoraj polovico makedonskih golov (6), pa je dosegel izkušeni Kirill Lazarov. V drugem polčasu je reprezentanca Severne Makedonije napravila preveč napak in Belorusi so postopoma prišli do odločilnega vodstva in zmage. Za igralca tekme je bil izbran Lazarov s sedmimi goli.

Medtem, ko Slovenija, Belorusija, Severna Makedonija in RHF zapuščajo Egipt, pa Egipčani in Švedi sedaj čakajo na četrtfinalna nasprotnika.

 

Foto: Egypt 2021

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja