Švedi stavijo na izkušnje in mladost

Redko kdo si je pred prvenstvom upal napovedati, da bo Švedska prišla vse do finala. A z kombinacijo izkušen in mladosti so zasluženo prišli do velikega finala. Za Švedsko bo to prvi finale po dvajsetih letih. dva izmed glavnih nosilcev Švedske pa sta izkušeni 31. letni Frederic Petersson in pa zvezdnik Flensburga Jim Gottfridsson. 


“Osvojil sem že ligo in prvakov in naslov nemškega prvaka, ampak, če nocoj osvojimo zlato medaljo bo to največji dosežek. Moje velike sanje so, da bo osvojil zlato s Švedsko. Dal bom vse od sebe, da prinesem to zlato Švedski in nadgradim zapuščino Benga Boysov, ki so zgradili švedski rokomet. Zame so bili to fantje katere sem gledal, ko sem odraščal. Upam, da bodo stali mladi fantje tako govorili o nas, ko nas bodo gledali po televiziji, da bodo imeli isti občutek kot sem ga imel jaz,” je pred večernim obračunom razmišljal Jim Gottfridsson

Nekaj besed o ekipi in kaj bi lahko bila njihova prednost na današnji tekmi razmišljal izkušeni 31- letni Frederic Petersson. “Imamo nekaj novih obrazov, ki jih marsikdo prej ni nikoli videl. Mislim, da je to majhna prednosti, saj druge ekipe ne vedo kako zares igrajo in zaradi tega sem res ponosen, da sem del te ekipe. Imamo mlado ekipo, ki je zelo tekalna. Trener Glenn Solberg, je sestavil zares izjemno skupino fantov in mislim, da imamo odličen skupek vsega. Imamo izkušnje in mladost. Predvsem te mladi fantje so lačni dokazovanja in bodo zgrabili vsako priložnost, da bodo to pokazali. Tudi sam poizkušam čim več prispevati s svojimi izkušnjami. Tako, da če ima kdorkoli od mlajši fantov kakršno koli vprašanje z veseljem pomagam. Zahvaliti pa se moramo tudi navijačem. Na zadnji tekmi bomo dali vse od sebe in vem, da so tudi oni z nami.” 

FOTO: IHF

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja