Švedi so se namučili z domačini, Severna Makedonija naslednji nasprotnik naših

Skupina G je ponudila izredno zanimiv obračun med neporaženim gostiteljem Egiptom in Švedsko, rokometno velesilo. Egipčani so na koncu morali priznati premoč štirikratnim svetovnim prvakom z izidom 24-23. Skandinavci so na ta način osvojili prvo mesto v skupini G. V tekmi za tretje mesto so Makedonci z 32-29 ugnali Čile. 


Po prvem polčasu srečanja med Švedi in Egipčani so vodili Faraoni z rezultatom 12-9, Mohamed Sanad pa je dosegel kar 5 zadetkov za domače. V drugem polčasu smo spremljali podoben rokomet, a Švedi so postopoma ujeli Egipt in na koncu uspeli odnesti obe točki.  Eden najpomembnejših švedskih igralcev je bil njihov vratar Andreas Palicka, ki je zbral nekaj pomembnih obramb, za igralca srečanja pa je bil proglašen Sanad.

Makedonci in Čilenci so odigrali izredno razburljivo tekmo. Severni Makedonci so dobili že prvi polčas, a zgolj za gol, za dober izkupiček pa se lahko zahvalijo predvsem njihovemu vratarju Nikola Mitrevski, ki je zbral 7 obramb. V drugem polčasu je blestel veteran Kirill Lazarov, ki je dosegel 8 golov in bil izbran tudi za igralca srečanja.

Makedonci bodo 20. januarja tudi nasprotniki Slovenije v drugem delu svetovnega prvenstva.

Foto: Egypt 2021

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja