Švedi na poti do polfinala brez težav preskočili Katar

Na sporedu so bili četrtfinalni boji svetovnega prvenstva v rokometu. Na prvi četrtfinalni tekmi smo spremljali pravi triler med Egiptom in Dansko. Po izvajanju sedemmetrovk so si polfinalno vstopnico zagotovili aktualni svetovni prvaki Danci. Na eni izmed večernih tekem sta se pomerila Švedska in še drugi neevropski četrtfinalist Katar. Karkoli drugega kakor uvrstitev Švedske v polfinale bi bilo veliko presenečenje, saj so Katarci po spletu srečnih okoliščin prišli v četrtfinalne boje.


A Katarci so v uvodnih minutah pokazali, da v tekmo niso vstopili z belo zastavo. V uvodnih minutah so bili povsem enakovreden tekmec Švedom. Jasno je, da morda predvsem v prvi vrsti Švedi na prvenstvu niso pokazali njihove najboljše igre, a v dvobojih, ko se delijo vstopnice za polfinale in kasneje za medalje lahko ekipe pokažejo predvsem drugačno predstavo. Do zadnjih petih minut prvega polčasa so Katarci uspešno držali korak s Švedi, nato pa so Skandinavci vendarle pokazali več izkušenj in si priigrali nekaj zadetkov prednosti. Do polčasa je ta prednost zrasla na štiri zadetke in tako so rokometaši Švedske na odmor odšli ob rezultatu 14:10.

Z visokim tempom s katerim so Švedi končali prvi so začeli tudi drugi polčas. V 38. minuti so prišli že do desetih zadetkov prednosti (21:11). Katarska barka je tako tonila vse globje, Švedi pa so bili na pragu uvrstitve v polfinale prvi po letu 2011 in domačem svetovnem prvenstvu. V nadaljevanju so Švedi le še nadzorovali potek srečanja, saj so zmagovalca odločili že pred samim koncem. Rokometaši Švedske so se tako brez večjih težav, po tem, ko so hitro v drugem naredili razliko, uvrstili v polfinale. Tam jih čaka tekma s Francijo, ki so po podaljških premagali Madžarsko.

ŠVEDSKA : KATAR  35:23 (14:10)
Chrintz in Pellas po 8; Carol Marzo 5

FOTO: IHF

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja