Španija potrdila prvo mesto, Poljaki nadigrali Brazilce

Zadnji krog prvega dela tekmovanja smo spremljali še v preostalih štirih skupinah. Skupina B je prinesla zmago Španije nad Tunizijci s čimer so evropski prvaki potrdili prvo mesto v skupini. Poljaki so brez težav opravili z Brazilci in si tako zagotovili drugo mesto v skupini. Iz skupine B so tako izpadli Tunizijci, ki se bodo borili za mesta od 25. do 32.


ŠPANIJA : TUNIZIJA  36:30 (17:14)
Perez 10; Darmoul 8

Prva tekma skupine B je prinesla dvoboj med Španijo in Tunizijo. Španci so potrjevali prvo mesto v skupini in karkoli drugega razen zmage Špancev bi bilo ogromno presenečenje. Po dokaj izenačeni prvi polovici prvega polčasa, ko se se Tunizijci še dobro upirali Špancem pa so v drugi polovice te le naredili manjšo razliko. Priigrali so si tri zadetke prednosti, ki so jih zadržali vse do zaključka prvega polčasa (14:11). Hitro na začetku drugega polčasa pa so Španci razliko še povečali. Tako je bilo jasno da rokometaši iz Iberskega polotoka ne bodo dopustili presenečenja. Na koncu je bila razlika šest golov (36:30) in tako bodo Španci kot prvouvrščena ekipa odšli iz skupine B.

BRAZILIJA : POLJSKA  23:33 (11:13)
Langaro 4; Sicko in Moryto po 6

Tekma med Brazilijo in Poljsko je bila tekma za drugo mesto v skupini. Po dokaj izenačenem začetku so si si kot prvi omembe vredno prednosti priigrali Poljaki, ko so povedli z 5:8. A Brazilci so še enkrat več na tem prvenstvu pokazali željo in nekaj minut kasneje povedli z 9:8. A reprezentanca Poljske kot favoritinja tega dvoboja ni dovolila presenečenja in tako na odmor odšla ob prednosti dveh zadetkov (11:13). Po nekaj minutah drugega polčasa so Poljaki z dvema serijama po štirimi zadetki povedli 15:25 in razrešili dvome o zmagovalcu in odločili tekmo že pred samim koncem. Poljaki so tekmo suvereno pripeljali do konca in slavili z rezultatom 23:33.

Iz skupine B tako v drugi del tekmovanja potujejo Španija, Poljska in Brazilija. V skupini I jih čakajo dvoboji z Madžarsko, Nemčijo in Urugvajem.

FOTO: IHF

One thought on “Španija potrdila prvo mesto, Poljaki nadigrali Brazilce

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja