Španija do tesne zmage, Tunizija in Brazilija z delitvijo točk

Tudi skupina B je prinesla veliko zanimivega. Evropski prvaki Španci še naprej nadaljujejo z neprepričljivimi predstavami na tem svetovnem prvenstvu. Brazilci in Tunizijci so vsaki z po enim dobri polčasom tekmo končali brez zmagovalca. Odločitev o potnikih v drugi del tekmovanja bo tako padla v zadnjem krogu.


TUNIZIJA : BRAZILIJA  32:32 (20:16)
Darmoul 9; Hackbarth 6

Pričakovali smo trdo in izenačeno tekmo v boju za tretjo vstopnico, ki še vodi v drugi del tekmovanja med Tunizijo in Brazilijo. In točno to smo tudi dobili.  Od začetka zelo izenačena tekma. Tunizijci so si prednost so katero so odšli na odmor priigrali šele v drugem delu prvega polčasa. Tako so na odmor odšli s prednostjo štirih zadetkov (20:16). V drugi polčas pa so bistveno bolje vstopili  Brazilci, ki so rezultat hitro izenačili. Od tu naprej pa ponovno zelo izenačen boj. Rokometaši Brazilije so nekajkrat sicer povedli z dvema zadetkoma, a so jih Tunizijci vselej ujeli. V zaključku tekme pa veliko menjavanja v vodstvo. Lahko bi rekli, da se je tekma končala s pošteno delitvijo točko ob rezultatu 32:32.

ŠPANIJA : POLJSKA  27:26 (14:11)
Perez, Entrerrios in Dujshebaev D. po 5; Sicko 6

Po dokaj dominanti predstavi Špancev, ki so jo prikazali v prvem polčasu so na odmor odšli z zasluženo prednostjo treh zadetkov (14:11).  Tudi drugi deli so bolje odprli Španci in prednost še nekoliko povišali. V nadaljevanju pa nerazumljiv padec v igri kar so izkoristili Poljaki in celo prešli v vodstvo (20:19). Rokometaši Španije so v nadaljevanju ponovno prešli v vodstvo, ki ga tokrat niso izpustili vse do konca tekme. Poljaki so bili vse skozi blizu, a jim je za morebiten ponoven preobrat zmanjkalo časa.

Španci se bodo v zadnjem krogu pomerili s Tunizijo, Poljake čaka dvoboj z Brazilci.

FOTO: IHF

 

One thought on “Španija do tesne zmage, Tunizija in Brazilija z delitvijo točk

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja