Španci do prvega mesta v skupini, Brazilija brez težav opravila z Urugvajem, Poljska in Nemčija brez zmagovalca

Na sporedu so bile še zadnje tekme drugega dela svetovnega prvenstva. V skupini I je bilo edino ne rešeno vprašanje le še katera izmed reprezentanc bo osvojila prvo mesto. Na medsebojni tekmi sta o tem odločali Španija in Madžarska. Čeprav smo pričakovali izenačeno in napeto tekmo pa se je na koncu izkazalo kot, da so Madžari prvo mesto že pred začetkom tekmo prepustili Špancem. Na preostalih dveh tekmah smo videli prepričljivo zmago Brazilije nad Urugvajem ter neodločen rezultat med Poljsko in Nemčijo.


BRAZILIJA : URUGVAJ  37:17 (18:7)
Luciano 7; Goyoago Alonso in Vecino Szolno po 3

Na prvi tekmi skupine I smo spremljali Južnoameriški derbi. Brazilci so že na začetku tekme dali vedeti, da večjih težav z Urugvajci ne bi smeli imeti. Hitro so si priigrali lepo prednosti in jasno je bilo da bodo Brazilci prišli do prve zmage na tem prvenstvu. Tako so si že do polčasa priigrali 11 zadetkov  (18:7) prednosti in vprašanje je bilo le še s kakšno razliko se bo tekma končala. Tudi v drugem polčasu ni bilo nič drugače. Brazilci so povečevali prednosti in tako na koncu prišli do zaslužene zmage z 37:17.

ŠPANIJA : MADŽARSKA  36:28 (21:14)
Sole 8; Gyori in Balogh po 5

Delovalo je že kot, da so Madžari že pred samo tekmo predali dvoboj. V tekmo so vstopili brez glavnih nosilcev igre. Na začetku tekme so Španci pokazali, da jih zanima le zmaga in prvo mesto v skupini. Povedli so namreč z 7:2. A tudi druga ekipa Madžarov se je dobro upirala Špancem in hitro izenačila na 7:7. Nato pa so aktualni evropski prvaki pokazali, zakaj so lani pokorili vso Evropo. Priigrali so si lepo prednost, ki je tokrat niso zapravili. Že na odmor so odšli s 7 goli prednosti (21:14). V prvih 15. minutah drugega polčasa pa so z delnimi izidom 7:2 prednost povečali na 12 zadetkov in tekma je bila že odločena. Rokometaši Madžarske so do konca tekme zaostanek uspeli znižati, a prav veliko jim to ni pomagalo. Končni rezultat je bil 36:28.

POLJSKA : NEMČIJA  23:23 (12:11)
Sicko in Krajewski po 5; Schmidt in Weber po 4

Pričakovali smo izjemno izenačeno tekmo in jo tudi dobili. Že od uvodnih minut je bili izjemno napeto. Poljaki so imeli po izenačenem uvodu nato skozi večino prvega polčasa dva zadetka prednosti. V zaključku polčasa so Nemci uspeli rezultat izenačiti, a na odmor so vseeno z rezultatsko prednostjo odšli Poljaki (12:11). Drugi polčas je bil zelo podoben prvemu. Poljaki so si priigrali nekaj zadetkov prednosti, a so slabih 10. minut pred koncem Nemci uspeli rezultat ponovno izenačiti. V zaključku tekme so Nemci celo povedli, a so zadnji zadetek na tekmi dosegli Poljaki in tako poskrbeli, da se je tekma končala brez zmagovalca z rezultatom 23:23.

Španija se bo v četrtfinalu pomeril z Norveško, Madžare čaka obračun z Francozi.

FOTO: IHF

One thought on “Španci do prvega mesta v skupini, Brazilija brez težav opravila z Urugvajem, Poljska in Nemčija brez zmagovalca

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja