Slovenija prebila led in Korejcem nasula več kot 50 golov

Slovenska reprezentanca je prebila led in nastopila na prvi tekmi svetovnega prvenstva v Egiptu. To je deveto svetovno prvenstvo za slovensko reprezentanco, najboljši rezultat pa so dosegli pred štirimi leti v Franciji, ko so osvojili tretje mesto. Tekma proti Južni Koreji je minila brez večje drame, saj je bila Slovenija za razred boljši nasprotnik in je celo prebila mejo 50. zadetkov! Naši so slavili z 51-29 in se tako zavihteli na prvo mesto skupine H, saj sta Rusija in Belorusija danes že remizirali (32-32).


Selektor Ljubomir Vranješ je v prvi minuti na igrišče poslal Janca, Dolenca, Bombača, Mačkovška, Blagotinška in Cingesarja, med vratnicama pa je stal Ferlin. Slovenska reprezentanca je hitro prevzela prevlado na terenu. V drugi minuti je Jinyoung Kim še zadel za izenačenja na 2-2, nato pa je svoj tretji gol dosegel Blaž Janc, ki je v samem začetku dosegel tri zaporedne zadetke in od tega trenutka dalje je slovenska prednost naraščala. Slovenci so v prvem polčasu prišli kar do dveh večjih delnih izidov, najprej med 3. in 6. minuto, ko so dosegli štiri zaporedne zadetke, nato pa še med 7. in 10. minuto, ko so ob seriji 5-0, naši povedli z 11-3. Naši so v 20. minuti povedli celo z enajstimi goli prednosti (19-8), rezultat polčasa pa je v 29. minuti postavil Dragan Gajić (25-16), potem ko so Korejci razliko vendarle nekoliko zmanjšali. Najboljši strelec Slovenije v prvem polčasu je bil Janc s šestimi zadetki in to kljub temu, da mu je vratar Changwoo Lee ubranil nekaj “zicerjev”.

V drugem polčasu Slovenija rutinirana

V drugem polčasu je Slovenija nadaljevala z dominantno predstavo. V prvi petih minutah smo bili priča novi mini seriji Slovenije, ki je znova dosegla tri zaporedne zadetke preko Ovnička, Dolenca in Bombača in prednost je znova presegla mejo desetih golov. Celotno slovensko moštvo je bilo dobro strelsko razpoloženo, srečanje pa je bilo hitro odločeno in seveda je izgubilo pravi tekmovalni naboj. V 56. minuti je zadel tudi Miha Zarabec in se tako še kot zadnji slovenski rokometaš v polju vpisal na lestvico strelcev. Najboljši strelec naše reprezentance je bil Dragan Gajić z 10 goli, 9 jih je dodal Blaž Janc. Za igralca srečanja je bil sicer izbran Miha Zarabec, ki je na parketu preživel najmanj časa.

Slovenija ima sedaj dan premora, nato pa jo v soboto ob 18. uri čaka tekma z Rusijo.

SLOVENIJA : JUŽNA KOREJA 51 : 29                                                                                                                                                                                                                                      Gajić 10, Janc 9, Mačkovšek 5, Henigman 5, Bombač 4, Blagotinšek 3, Dolenec 3, Ovniček 3, Cingesar 2, Gaber 2, Suholežnik 2, Cehte 1, Skube 1, Zarabec 1; J. Kim 6, J. Kim 6, T. Kim 5, C. Yu 3, H. Kim 2, Y. Kim 2, M. Kim 2, J. Kim 1, J. Lee, Y. Jeon 1

 

One thought on “Slovenija prebila led in Korejcem nasula več kot 50 golov

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja