Slovenci v Egipt z 19 rokometaši

Slovenska odprava se je danes v jutranjih urah odpravila v Egipt s čarterskim poletom, na pot pa je odšlo 19 rokometašev. S seznama je kot zadnji odpadel levokrilni igralec Tadej Mazej, na prvenstvo pa je odpotoval tudi Urh Kastelic.


Slovenska zasedba v Egiptu bo štela 19 igralcev. Selektor Ljubomir Vranješ je na prvenstvo popeljal 3 vratarje in sicer Miljana Vujovića, ki bo debitiral na velikem tekmovanju, Klemena Ferlina in Urha Kastelica. Na levem krilu bosta igrala Darko Cingesar in Tilen Kodrin na desnem pa Blaž Janc in Dragan Gajić. Organizatorji igre bodo Staš Skube, Miha Zarabec, Dean Bombač in Rok Ovniček. Bekovsko linijo sestavljajo Borut Mačkovšek, Nik Henigman, Jure Dolenec, Nejc Cehte. Krožni napadalci pa bodo Matic Suholežnik, Matej Gaber in Blaž Blagotinšek.

Na vsaki tekmi bo sicer lahko nastopilo največ 16 igralcev. Slovence prva tekma čaka v četrtek ob 18.00 uri, ko se bodo pomerili z Južno Korejo. Četa Ljubomira Vranješa bo med kandidati za odličja poleg Francozov, Dancev, Špancev, Norvežanov in Hrvatov.

RZS/Danilo Kesić

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja