Slovenci ukrotili Beloruse

Slovenska reprezentanca je danes odigrala še zadnjo tekmo rednega dela svetovnega prvenstva v Egiptu. Tekma proti Belorusiji je bila pomembna za izhodišče naše reprezentance v drugem delu prvenstva, kjer se bodo naši borili za uvrstitev v četrtfinale. Po težkem boju in prvem polčasu v katerem je Slovenija zaostajala že za 6 golov, so se naši vendarle pobrali in slavili z 29-25.


Prvi polčas je v svojem uvodu Slovencem povzročil kar nekaj sivih las. Naši so si namreč, podobno kot na tekmi proti Rusiji nabrali hiter zaostanek. Že po polovici prvega polčasa so zaostajali s petimi goli (3-8) in potrebovali nekaj časa, da so ulovili pravi ritem igre. Slovenija je imela kar nekaj težav z izgubljenimi žogami, preglavice pa ji je povzročal tudi razpoloženi vratar Ivan Maroz. V 22. minuti so naši zaostajali že s 6-12, a prav tu se je pričel slovenski povratek v igro. Sledila je namreč serija petih zaporednih golov Slovenije (11-12), nato pa je v 26. in 27. minuti dva zadetka dosegel Jure Dolenec (13-13). Do konca polčasa Slovenija Belorusom pobega več ni dovolila in polčas se je zaključil z izidom 15-15.

V drugem polčasu so Slovenci pokazali drugačen obraz kot ob vstopu v prvega. V prvih 13 minutah so Beloruse pustili zgolj na treh zadetkih, sami pa so rešetali belorusko mrežo in povedli z 22-18. V nadaljevanju je beloruski selektor vzel minuto odmora in Belorusija je ekspresno znižala na 22-20. V zadnjih 10 minutah smo spremljali napeto predstavo, a slovenski navijači so vseeno lahko mirno dihali, saj Belorusija ni prišla na manj kot dva gola zaostanka. Blaž Janc in Dean Bombač sta z dvema zadetkoma v zadnjih minutah sklenila tekmo in potrdila slovensko zmago.

SLOVENIJA : BELORUSIJA 29 : 25

Janc 8, Dolenec 7, Gaber 3, Skube 2, Blagotinšek 2, Bombač 2, Zarabec 2, Mačkovšek 2, Cingesar 1

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja