Sigurdsson z Japonsko ostaja na realnih tleh

Kvalifikacije na SP: Tretje mesto na AHF Azijskem prvenstvu 2020


Nastopi na SP: 14. nastop, najboljši rezultat 10. mesto (1970)

Glavni trener: Dagur Sigurðsson (ISL)

Vzdevek ekipe: Samuraj bojevniki

“Želimo biti boljši kot na zadnjem SP, na katerem smo bili 24. Seveda pa želimo tudi Japonski predstaviti pozitiven in razburljiv rokomet, ki bi nam vlil upanje za olimpijske igre v naslednjem poletju,” je povedal japonski selektor Dagur Sigurdsson.

47-letni islandski trener Japonsko opisuje kot moštvo, “polno hitrosti in z edinstvenim rokometnim slogom”. Njihova osvojitev bronaste medalje na azijskem prvenstvu AHF 2020 za moške je dokaz njihovega izboljšanja po porazu vseh tekem in uvrstitvi na zadnje mesto na moškem svetovnem prvenstvu 2019. Sigurdsson verjame, da postajajo “vedno boljši in boljši”, a zagotovo jim primanjkuje izkušenj pri igranju večjih tekmovanj.”

Trener Japonske Sigurdsson se zaveda, da so na SP 2021 dobili zelo težko skupino. “V skupini C nas čakata Hrvaška in Katar, za kateri verjamem da bosta ciljali na najvišja mesta. Tudi Angola je zelo neugoden nasprotnik, nenazadnje smo proti slednjimi izgubili za razvrstitev 23.-24. mesta na SP 2019. Za nas bo zelo težko predvsem v fizičnem smislu,” je dodal islandski rokometni strokovnjak.

“Na žalost smo morali zaradi pandemije COVID-19 odpovedati prijateljske tekme in poenostaviti priprave. Zato bomo leteli neposredno iz Japonske v Egipt, ne da bi se ustavili v Evropi. To bo pomenilo, da bomo tokrat naše priprave v celoti opravili v Tokiu,” dodaja Sigurdsson, ki meni da bo imelo povečanje števila reprezentanc iz 24 na 32 pozitiven učinek na izkušnje vseh igralcev.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja