RZS zavrača očitke danskega direktorja Henriksena

Pred kratkim smo na našem portalu pisali o velikih obtožbah danskega direktorja reprezentance Mortena Henriksena, ki je trdil, so si Slovenci sami krivi za zastrupitev s hrano na SP v Egiptu.


RZS je danes odgovorila danskemu direktorju, odgovor pa v celoti prilagamo spodaj:

“Danska televizija TV 2 je objavila pogovor, v katerem je direktor njihove članske reprezentance Morten Henriksen zatrdil, da je slovenska moška reprezentanca sama odgovorna za zastrupitev s hrano svojih rokometašev. Zgodbo so povzeli tudi številni ostali mediji.

Na to temo na Rokometni zvezi Slovenije podajamo uraden odgovor, s katerim očitke direktorja danske reprezentance, gospoda Mortna Henriksna, zavračamo. Posamezni igralci so si resda naročili pico, a je bilo naročilo opravljeno v hotelski restavraciji, znotraj organiziranega mehurčka v Kairu, saj nihče, ki ni bil testiran in torej del mehurčka, ni mogel v hotel. In ravno tako nihče ni mogel izven hotela. Do neljubih težav je v vsakem primeru prišlo znotraj mehurčka. Zato s tem zapisom zaključujemo polemiko in se bomo raje posvetili pripravam na naslednje izzive, ki nas čakajo že zelo hitro. “

FOTO: RZS/Twitter

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja