RZS z uradnim sporočilom na IHF

Rokometna zveza Slovenije je po vseh težavah, s katerimi se je reprezentanca Slovenije spopadala na SP v Egiptu na mednarodno rokometno zvezo (IHF) naslovila javno pobudo za izboljšave v prihodnje.


Sporočilo RZS vam v celoti prilagamo spodaj:

Že na začetku naj poudarimo, da Rokometna zveza Slovenije izraža hvaležnost IHF in lokalnemu organizacijskemu odboru za organizacijo svetovnega prvenstva v zelo težki in zahtevni situaciji, ki jo je povzročila pandemija virusa CORONA. Dobro se zavedamo posebnosti in ogromnih težav, ki jih povzroča pandemija COVID, ki je vsem prinesla veliko izzivov, ki vplivajo in otežuje organizacijo takega dogodka na tej ravni.

V naši reprezentanci nikoli nismo iskali izgovorov. Kot vedno prevzamemo vso odgovornost za vsak projekt. Gotovo bi lahko nekatere stvari naredili drugače, tudi bolje, a tokrat smo se čez noč znašli v zelo težki situaciji, ki je še nismo doživeli. Nenadoma je 12 naših igralcev imelo zdravstvene težave in trije niso mogli tekmovati. Uspešnost ostalih 9 je bila zagotovo nižja kot v običajnih okoliščinah.

Gotovo je za razumeti, da smo v takšnih razmerah poskušali analizirati razloge za zdravstvene težave, ki so lahko posledica številnih različnih dejavnikov. Prvi dejavnik, o katerem smo razmišljali, je bila hrana in vsi vemo, da se dejavniki in simptomi bolezni lahko razlikujejo glede na imunski sistem vsakega posameznika. Zelo jasno bi poudarili, da nikoli nismo trdili, da je bila situacija, ki se je zgodila, namerno izzvana, vendar se ne moremo izogniti dejstvu, da je prišlo do bolezni nekaterih igralcev. Ker so vse ekipe v hotelu imele enake pogoje, ki so bili v hotelu Marriott primerni, in se niso soočali s toliko zdravstvenimi težavami, je izredno težko reči, kaj se je v resnici zgodilo. Prav tako bi radi poudarili, da je naša ekipa uporabljala samo hrano iz hotelskega bifeja in iz hotelske sobne postrežbe (pice itd.). Pili so le ustekleničeno vodo. Zato si želimo, da situacijo skupaj z IHF analiziramo in razjasnimo, da bi se izboljšali in se ji izognili v prihodnjih dogodkih.

Zelo nam je žal, da se je takšna situacija zgodila med vrhunskim dogodkom, pa tudi v izjemno zahtevni in specifični situaciji, ki jo je povzročila pandemija. Organizacija vseh prihodnjih dogodkov je ključnega pomena za nadaljnji razvoj našega športa in vse vključene zainteresirane strani bi morale sodelovati pri njegovem izboljšanju.

FOTO: Egypt 2021

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja