Reprezentanca Švedske prva finalistka

Prvi finalisti svetovnega rokometnega prvenstva v Egiptu so rokometaši Švedske. Švedi so v polfinalnem obračunu brez večjih težav premagali reprezentanco Francije (32-26). 


Švedi so bolje odprli tekmo, a so Francozi imeli odgovor. Po začetnem vodstvu Skandinavcev s 4-2 so tako prišli do izenačenja s 6-6, a kmalu so Galski petelini znova popustili. Najprej je Švedsko v 19. minuti do treh zadetkov prednosti popeljal Jonathan Carlsbogard (10-7), nato pa so Severnjaki iz protinapada še povečali svojo prednost (12-8). Francija je imela ob Švedski obrambi 6-0 kar nekaj težav v napadu in tako do polčas zaostanka ni posebej nadoknadila, saj je zaostaja za tri zadetke (16-13).

Švedska je v drugem polčasu brez večjih težav ohranjala prednost. Francozi so zapravili tudi nekaj povsem odprtih priložnosti. Da so Švedi prvi finalisti svetovnega prvenstva je bilo znano v 57. minuti, ko so povedli s 30-25. končni rezultat je znašal 32-26, za igralca tekme pa je bil proglašen švedski vratar Palicka, ki je zbral kar 11 obramb.

Ob 20.30 bo na sporedu še drugi polfinalni dvoboj med Dansko in Španijo. Šlo bo za obračun med svetovnimi in evropskimi prvaki.

ŠVEDSKA – FRANCIJA 32-26

Foto: Egypt 2021

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja