Prazen gol, prazne sanje…

Danes je bil za slovensko reprezentanco Dan D na svetovnem prvenstvu v Egiptu. Na nasprotni strani je stala ambiciozna reprezentanca Egipta, ki je kot gostiteljica na prvenstvo prišla v želji po boju za medalje. Egipčani so imeli pred tekmo boljši izhodiščni položaj od slovenske reprezentance, saj so bili s šestimi točkami na prvem mestu skupine, Slovenija pa je bila s petimi na tretjem. Faraonom je tako za napredovanje zadostoval že remi, Slovenija pa je nujno potrebovala zmago. Po odličnem prvem polčasu je Slovenija v nadaljevanju popustila in na koncu komaj izvlekla remi, ki pa ni zadostoval za napredovanje v četrtfinale.


Dan se za slovensko reprezentanco vsekakor ni začel dobro. V moštvu je namreč pričela razsajati trebušna viroza neznanega izvora, ki je precej oklestila našo izbrano vrsto. Brez nastopa na tekmi proti Egiptu so tako ostali Blaž Blagotinšek, Dragan Gajić in Staš Skube, težave pa so imeli tudi Dolenec, Bombač in Mačkovšek, a so stisnili zobe.

Tekma se je za slovensko reprezentanco pričela odlično. Slovenska reprezentanca je na začetku igrala na krilih izredno razpoloženega Klemna Ferlina, ki je hitro zbral kar nekaj obramb. Slovenija je hitro prišla do vodstva z 2-0, pri izidu 4-4 pa dosegla 3 zaporedne gole in prišla do lagodne prednosti s 7-4. Egipčani so v preostanku polčasa neuspešno lovili Slovence, ki so verjetno prikazali najboljših 30 minut na prvenstvu. Izid polčasa je postavil Blaž Janc, ki je prav v zadnji sekundi polčasa presenetil vratarja Egipta in zabil za 12-8.

Uvod v drugi polčas je prav tako pripadel Slovencem. V 35. minuti je Dolenec zadel za 15-10 in kazalo je že, da bo srečanje morda celo potekalo brez nadaljnje drame. A sledila je prava črna serija Slovenije. V naslednjih treh minutah namreč naši niso zabili kar enkrat, Faraoni pa kar petkrat in izid je bil kar naenkrat poravnan na 15-15. Tekma se je v svoje nadaljnjem poteku sprevrgla v pravo dramo. Tekmeca sta si izmenjavala vodstvo, v 40. minuti pa so Egipčani povedli prvič na tekmi, saj je Mohammad Sanad zadel za 16-17.

V  47. minuti je Bombač Slovenijo znova popeljal do vodstva, ko je s čudovitim zadetkom postavil izid 19-18. A Egipčani so igrali vse bolje in bolje, Slovenijo pa so tepli predvsem prelahko prejeti zadetki, saj so njihovi nasprotniki prevečkrat zadeli prazno mrežo, ko so naši napadali brez vratarja. Za štiri zadetke na prazno mrežo so Egipčani porabili malo energije, naši pa so morali vedno znova prebiti nasprotnikovo obrambo in prav to je Egiptu tlakovalo pot do prednosti z dvema zadetkoma. V 49. minuti je Seif Elderaa tako kronal še eno mini serijo Egipčanov, ki so dosegli tri zaporedne zadetke in povedli z 19-21.

Slovencev kljub malce večjemu zaostanku ni zgrabila panika in v 53. minuti so se znova vrnili v igro. Odbito žogo je v mrežo pospravil Matic Suholežnik in izid je bil znova izenačen. Suholežnikov zadetek je sicer prižgal nekaj upanja pri naših, ki pa je kaj kmalu zamrlo. Egipt je preko Ahmeda Elahmarja in Alija Zeina prišel še do zaporednih golov (22-24) in naši v končnici več niso uspeli nadoknaditi zaostanka. Pri izidu 23-25 dobri dve minuti do konca, bi morali naši namreč kar trikrat zadetki, brez da bi se zatresla njihova mreža. To jim ni uspelo in naši so izvlekli zgolj remi, ki ne zadostuje za napredovanje.

Slovenska pot na svetovnem prvenstvu se tako končuje.

SLOVENIJA : EGIPT 25 : 25 (12-8)

Janc 7, Dolenec 4, Mačkovšek 4, Suholežnik 3, Zarabec 3, Gaber 2, Bombač 2

Foto: Egypt 2021

3 thoughts on “Prazen gol, prazne sanje…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja