Portugalska tesno slavila, Alžirija s preobratom do zmage

Portugalci so v napetem derbiju skupine F slavili proti Islandcem in si praktično zagotovili 1. mesto v skupini, če bodo upravičili pričakovanja in premagali Alžirijo in Maroko. Alžirci so v zaključku po preobratu strli Maroko in slavili za gol.


Alžirija je po preobratu prišla do pomembne zmage proti Maroku. Maroko je po prvem delu vodil že z 15-8. V drugem delu so Alžirci uprizorili izjemen preobrat in prišli do zmage z 24-23. Maroški vratar Yassine Idris je prejel nagrado za igralca tekme za odlično tekmo kljub porazu. Alžirci imajo tako poleg Portugalcev 2 točki v skupini F. Najboljši strelec pri Alžriji je bil Abdi Ayoub s 7 zadetki, za Maroko pa jih je 6 dosegel Raizzouki Reida.

Na večerni tekmi so Portugalci slavili proti Islandcem. Portugalci so v prvem delu igrali nekoliko bolje, polčas pa končali s prednostjo 11-10. Tudi v drugem delu so Portugalci nadaljevali z dobro igro in slavili z 25-23. Portugalec Martin Martins je bil izbran za igralca tekme po odlični tekmi, dosegel je 6 zadetkov. Pri Islandcih je Bjarki Mar Elisson dosegel 6 zadetkov. Portugalce v soboto čaka tekma proti Maroku, Islandci pa se bodo pomerili z Alžirci. Vse drugo kot zmaga za Islandce ne pride v poštev.

SP: SKUPINA F, DRUGI TEKMOVALNI DAN:

Alžirija : Maroko 24:23(8-15) Ayoub 7; Reida 6

Portugalska : Islandija 25:23(11:10) Martins 6; Elisson 6

One thought on “Portugalska tesno slavila, Alžirija s preobratom do zmage

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja