Portugalci še naprej suvereni, do zmage tudi Islandci

Portugalci nadaljujejo s suverenimi predstavami, tokrat so ugnali Maroko. Islandci so na večerni tekmi prišli do zmage nad Alžirci in lažje zadihali pred zadnjo tekmo z Marokom.


Portugalci so premagali Maroko z 20-33 in si tako zagotovili prvo mesto v skupini F še pred zadnjo tekmo proti Alžircem. V prvem polčasu so sicer Maročani držali stik s tekmeci in polčas se je končal izenačeno 13-13. V drugem delu so Portugalci prestavili v prestavo višje in dominirali, tekmo pa dobili z 20-33. Naziv igralca tekme je pripadel desnokrilnemu igralcu Portugalcev Pedru Porteli, ki je odigral odlično in dosegel 9 zadetkov. Po 5 so jih dodali Diego Branquinho, Victor Iturriza in Miguel Martins. Pri Maročanih je Armine Harchaoui dosegel 5 zadetkov.

Islandci so z zmago nad Alžirci naredili velik korak naprej k 2. mestu v skupini. Tokrat so bili zanesljivi in slavili z 39:24. Že po prvem delu so naredili veliko razliko in vodili z 22:10. V drugem delu so še povečali razliko in slavili z 39:24. Igralec tekme je postal Bjarki Mar Elisson z 12 zadetki. 6 jih je dodal Olafur Gudmundsson. Pri Alžircih je bil najbolj razpoložen Abdi Ayoub s 5 zadetki. Islandce v ponedeljek čaka Maroko, Alžirce pa Portugalska.

SP, SKUPINA F ČETRTI TEKMOVALNI DAN:

Maroko : Portugalska 20:33(13-13) Harchaoui 5; Portela 9

Alžirija : Islandija 24:39(10:22) Ayoub 5, Elisson 12

FOTO: IHF

 

One thought on “Portugalci še naprej suvereni, do zmage tudi Islandci

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja