Portugalci in Islandci brez težav do gladkih zmag

Portugalci so premagali tudi Alžirce in se s 4 točkami selijo v drugi del tekmovanja. Islandci so si z zmago nad Marokom zagotovili 2 točki v drugem delu, Alžirci pa tja odhajajo brez točk. 


Portugalci so že v prvem delu pokazali kdo je gospodar in prvi polčas dobili z 14-9. V drugem delu so še malce dodali na plin in tekmo zanesljivo dobili z 26-19. Naziv igralca tekme je pripadel Alžircu Masoudu Barkousu, ki je dosegel 7 zadetkov. Pri Portugalcih je bil najbolj učinkovit Pedro Portela, ki je dosegel 4 zadetke.  Portugalci tako odhajajo v drugi del z dobro popotnico 4 točk in lepimi možnostmi za četrtfinale.

Islandci so v tekmo z Marokom vstopili bolje in po prvem delu že vodili z 15-10. Tudi v drugem delu so Islandci nadzorovali potek tekme in jo gladko dobili z 31-23. Viggo Kristjansson je dobil naziv igralca tekme, dosegel pa je 6 zadetkov.  Pri Maroku je 5 zadetkov dosegel Mohammed Zaroili. Islandci tako odhajajo v drugi del z dvema točkama, Alžirci pa so si z zmago v prvem kolu proti Maroku zagotovili napredovanje brez točk.

Islandija, Alžirija in Maroko se bodo pomerili z Norveško, Francijo in Švico.

SP, SKUPINA F, ŠESTI TEKMOVALNI DAN: 

Portugalska : Alžirija 26:19(14-9) Portela 4; Barkous 7

Islandija : Maroko 31:23(15:10) Kristjansson 6; Zaroili 5

FOTO: IHF

One thought on “Portugalci in Islandci brez težav do gladkih zmag

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja