Poljska in Madžarska suvereno, derbi skupine pripadel Špancem

Prve tekme smo spremljali tudi v skupini I. Poljaki so se znesli nad Urugvajci, Madžari so brez večjih težav ugnali Brazilce. A glavna tekma skupina I je bil večerni derbi med Španijo in Nemčijo. Zagotovo tekma, ki vsakokrat prinese veliko zanimanja. Tudi tokrat ni bilo nič drugače, čeprav sta obe ekipi, morda Nemci še nekoliko bolj, na tem prvenstvu oslabljeni. Zmage so se veselili Španci, ki so tako Nemcem močno priprli vrata, če ne celo dokončno zaprli za uvrstitev v četrtfinale.


URUGVAJ : POLJSKA  16:30 (9:14)
Cancio Casas 6; Moryto 8

Že pred tekmo je bilo jasno, da je Poljska favorit na tem obračunu in praktično je bilo le vprašanje kakšna bo razlika ob koncu srečanja. Prvi nalet Poljakov so Urugvajci še uspeli nadoknaditi nato pa se je začel Poljski pohod proti novemu paru točk. Drugi nalet, ko so se Poljaki odlepili na pet golov (5:10) pa je bil že ključen za razplet tekme. Taka je bila razlika tudi ob polčasu (9:14). Silovito nadaljevanje Poljakov je le še postavilo piko na i. Rokometaši Poljske so iz napada v napada višali prednost in se na koncu ustavili pri štirinajstih zadetkih prednosti (16:30).

MADŽARSKA : BRAZILIJA  29:23 (16:11)
Banhidi 5; Langaro 8

V izenačenem začetku tekme smo videli veliko menjavanja v vodstvu. Madžari so si enkrat v prvem polčasu že priigrali tri zadetke prednosti (11:8), a so se Brazilci uspeli vrniti. Ob drugem takem razpletu ob koncu polčasa rokometaši Brazilije niso več uspeli pokriti zaostanka in tako so igralci Madžarske na odmor odšli s prednostjo petih zadetkov (16:11). So pa Brazilci obetavneje začeli drugi polčas. Približali so se le še na tri gole (20:17). A so si  vseeno bolj izkušeni Madžari ponovno priigrali prednosti in jo tokrat pazljivo držali do konca in tekmo slavili z šestimi goli prednosti (29:23).

ŠPANIJA : NEMČIJA  32:28 (16:13)
Fernandez 6; Kastening 7

Na derbiju skupine smo spremljali tekmo med Španijo in Nemčijo. Kot se od take tekme pričakuje smo dobili zelo izenačen dvoboj.  Sicer so Španci držali Nemce na dveh zadetkih skozi večino polčasa. V zaključku pa so rokometaši Španije prvič prišli na štiri gole prednosti. Nemci so z zadnjim napadu v polčasu uspeli rezultat znižati in so tako na odmor odšli z zaostankom treh zadetkov (16:13). V drugem polčasu pa so Nemci pripravili preobrat in najprej rezultat izenačili in nato celo povedli s tremi zadetki prednosti (22:25). A evropski prvaki se niso predali in so na krilih Entrerriosa, Fernandeza in vratarja de Vargasa povedli z 28:25. To pa je bila prednost, ki je Španci niso izpustili iz rok in naredili dodaten korak k uvrstitvi v četrtfinalne boje.

Španci se bodo v naslednjem krogu pomerili z Urugvajem, Poljaki z Madžari, Nemce pa čaka obračun z Brazilci.

FOTO: IHF

One thought on “Poljska in Madžarska suvereno, derbi skupine pripadel Špancem

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja