“Počutiva se, kot da bi imela kugo!”

Urh Kastelic in Tilen Kodrin sta bila, kljub že prebolelemu COVID-u in negativnih testih v Sloveniji, na testiranju v Egiptu pozitivna. Da bi dokazali že prebolel COVID so ju organizatorji peljali v Kairo v bolnišnico na dodatne preiskave. A očitno do bolnišnice nista prišla.


Znano je, da lahko pri osebah, ki so COVID že prebolele, PCR test še čez mesec ali dva pokaže pozitivno, čeprav oseba ni več kužna. Slovenska reprezentanca je poslala in predložila vsa dokazila o COVID-u tako za Kastelica kot za Kodrina, a očitno za Egipčane to ne zadostuje.

“Midva sva covid že prebolela, nisva več kužna. Naši so jim vse to povedali, poslali dokazila prek elektronske pošte, ampak ko smo prišli v Egipt, je bil hitri test še negativen, PCR-test pa pozitiven. To sicer ni nič nenavadnega, saj je lahko pozitiven še mesec, dva po tem, ko preboliš covid. Žaki (Žan Rant Roos, reprezentančni maser, ki to vlogo opravlja tudi v nogometni reprezentanci Slovenije, op. p.) je povedal, da pri Uefi igralci, ki so preboleli covid, dobijo certifikat in jih dva meseca niti ne testirajo. Tu v Egiptu pa so naredili paniko. Vse je po kavbojsko. Vsakega s svojim rešilcem so naju poslali na pot, zraven je bilo policijsko spremstvo, kot da sva ne vem kaj. Čudno. Ne pustijo nama biti niti skupaj v sobi. Ne vem, ali je smešno ali žalostno. Počutiva se kot izobčenca, kot da bi imela kugo,” je za Ekipo povedal Urh Kastelic. “Mohorič nama je rekel, da greva v bolnišnico, ampak nisva šla. Dali so naju v neki sobi in rekli, da če potrebujeva kaj za jesti, naj poveva. Zdaj ne veva nič več,” je nadaljeval reprezentančni vratar.

“Po pravici povedano, ne vem, kje sem. Rekli so nama, da naju bodo peljali v Kairo na preiskave, ki bi dokazale, da sva že prebolela covid, ampak nisva prišla do tja. Vozili smo se tri ure, zdaj pa sva v nekih sobah, kjer piha, je mrzlo, vse je prašno … Zelo so neorganizirani ti Egipčani, nihče nič ne ve,” je še povedal.

VIR: EKIPA24.SI

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja