Po dobrih dveh desetletjih zopet dva neevropska četrtfinalista

Po 22-tih letih sta se v četrtfinale svetovnega rokometnega prvenstva znova uvrstili dve neevropski reprezentanci. Nazadnje se je to zgodilo leta 1999, ironično pa je to tekmovanje tudi takrat potekalo v Egiptu. Na mundialu na prelomu tisočletja je to (že takrat) uspelo Egipčanom, poleg njih pa so bili uspešni še Kubanci.


Egipt se je po odmevnem, za nas pa zelo bolečem remiju s Slovenijo iz skupine IV v izločilne boje prebil skupaj s Švedi, Katar pa se je iz skupine II po tesni zmagi nad Argentino in ob pasivni pomoči razglašenih Hrvatov, v četrtfinale uvrstil ob boku branilcev naslova Dancev.

V napredovanje so torej vstopile naslednje reprezentance: Egipt, Katar, Danska, Norveška, Španija, Francija, Švedska in Madžarska.

Četrtfinalni obračuni prinašajo boje ovenčanih ekip; Danci za enkrat branijo naslov, Norveška upa da ne bo še tretjič zapored svetovni podprvak, Španci so aktualni prvaki Evrope, Francozi so rekorderji po številu omenjenih lovorik, tako Egipčani kot Katarci pa so prvaki svojega afriškega oz. azijskega kontinenta.

ČETRTFINALNI OBRAČUNI

Sreda, 27. januarja, ob 17.30:
DANSKA – EGIPT (1) (Kairo)

Ob 20.30:
ŠVEDSKA – KATAR (2) (Kairo)
ŠPANIJA – NORVEŠKA (3) (Kairo)
FRANCIJA – MADŽARSKA (4) (Aleksandrija)

 

Foto: Handball Planet

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja