“Plesalci sambe” pripravljeni na izboljšanje najboljšega uspeha

Kvalifikacije na SP: Brazilija si je rezervirala mesto na 27. svetovnem prvenstvu v rokometu za moške, potem ko je leta 2020 zasedla drugo mesto na moškem prvenstvu Južne in Srednje Amerike.


Nastopi na SP: Svojo najboljšo uvrstitev so Brazilci dosegli leta 2019, ko so zasedli 9. mesto. Letošnje svetovno prvenstvo bo za njih že štirinajsto.

Glavni trener: Marcus Oliveria

Vzdevek ekipe: Plesalci sambe

Brazilija je bila vedno zanimiva ekipa za gledanje, vendar se je zdelo, da ji manjka posebna sestavina, zaradi katere so ekipe odlične. Medtem ko so štirikrat uvrstili med najboljših 16 ekip na svetu in dosegli najboljši rezultat doslej na zadnjem moškem svetovnem prvenstvu, se še vedno niso uvrstili med najboljših osem, saj so se pred dvema letoma uvrstili na 9. mesto.

Včasih je šlo za pomanjkanje izkušenj, drugič za zbranost, toda ekipa, ki je v Ameriki prevladovala v športu, te ovire še ni prebrodila.

Jasno je, da ima Brazilija veliko ognjene moči in je pripravljena za izboljšanje svojih prejšnjih rezultatov. V skupini B se bo za napredovanje med najboljših 24 ekip borila s Poljsko, Španijo in Tunizijo.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja