Zastrupljenih 12 igralcev – odziv RZS v celoti!

Rokometna zveza Slovenije je poslala javno pismo glede organizacije svetovnega prvenstva. Pismo v celoti objavljamo spodaj. Definitivno se to na SP ne bi smelo zgoditi, kar se je zgodilo našim pred tekmo z Egiptom. Kar malce težko verjamemo, da je bilo to naključje, a na drugi strani dokazov za kakršne koli teorije zarote ni. Poleg tega pa je jasno tudi, da slovenski reprezentanti niso imeli trebušne viroze pred tekmo z Rusi in pred tekmo s Švedi.


“V rokometni reprezentanci nikdar nismo in ne bomo iskali izgovorov. Kot vselej prevzemamo odgovornost ob vsakem projektu. Zagotovo bi lahko kaj storili drugače, tudi bolje, a vseeno pa smo se tokrat – zares objektivno in čez noč – pred za nas ključno tekmo proti Egiptu znašli v situaciji, v kakršni še nismo bili nikdar.

Lahko bi zapisali, kaj vse se nam je – ne po naši krivdi – zgodilo med že tako kratkimi pripravami, a ta del bi še sodil v sfero naše obljube. Zato pa zares ne moremo mimo dogajanja na predvečer, noč in dan odločilnega dvoboje proti gostiteljem za to raven tekmovanja nedostojno slabo organiziranega svetovnega prvenstva.

»Vse skupaj le še dodatno izkazuje nedorečeno organizacijo prvenstva. Dejstvo je, da smo imeli v zadnji noči in na dan tekme ogromno zdravstvenih težav. Če se spomnite, smo jih imeli, s Tilnom Kodrinom in Urhom Kastelicem sicer v drugi obliki, tudi že prej. Zato absolutno ne moremo biti zadovoljni z organizacijo letošnjega svetovnega prvenstva v Egiptu,« dan po zaključku slovenskih nastopov v Egiptu razmišlja generalni sekretar Rokometne zveze Slovenije Goran Cvijić. »Po odigrani tekmi in uradni prijavi zaradi zdravstvenega stanja igralcev so se nam oglasili z egiptovskega ministrstva za zdravje, a bistvenih sprememb ne pričakujem, dokler bo mednarodna rokometna zveza (IHF) delovala tako, kot deluje,« še dodaja Cvijić.

Kar dvanajst (!) igralcev naše reprezentance se je v 24 urah pred našo zadnjo tekmo v Egiptu zastrupilo s hrano. Pa to ni bila »virozica«. Fantje so kričali od bolečin, bruhali in hiteli na stranišča, kot bi jim šlo za življenja. Prek noči sta obležala Staš Skube in Dragan Gajić, tik pred tekmo se je v garderobi od bolečin v (se oproščamo – lastnih izbljuvkih) sesedel in bil prepeljan nazaj v hotel naš največji in najmočnejši mož Blaž Blagotinšek. Kar devet fantov pa se je kljub slabemu počutju odločilo vztrajati zase, za ekipo, za preboj v četrtfinale, med osem najboljših reprezentanc sveta. Za Slovenijo! Enotno, športno združeno državo, ki jo imamo vsi najraje na svetu.

Iz kakšnega testa smo, bomo pokazali že na naslednjih akcijah, saj nas letos čakajo še številni izzivi.

Naše težave odgovornih niso pretirano zanimale. A vseeno smo pri uradni zdravniški službi prvenstva ob vrnitvi v hotel po tekmi o stanju naših izmučenih, obolelih igralcev naredili uradni zapisnik vsega, kar se je zgodilo. Pa se na tej ravni tekmovanja gotovo ne bi smelo,” so zapisali na RZS.

Tekma proti Egiptu je bila odločilna, a vseeno ne edina, zaradi katere je Slovenija že pred četrtfinalom izpadla iz prvenstva. Strokovno vodstvo reprezentance bo naredilo podrobno analizo in upajmo, da na aprilskih kvalifikacijah za OI slovenska reprezentanca pokaže svoj sijaj in pravo igro, ki je na SP nismo dočakali.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja