Odpisani reprezentant, ki na SP kaže svoj sijaj

Slovenski rokometni vratar Urban Lesjak je v Egipt zagotovo prinesel novo energijo. S svojim entuziazmom, karizmo in predvsem velikim vratarskim talentom je 30-letni Celjan ena izmed največjih okrepitev tega prvenstva.


Član bronaste reprezentance, ki se je na SP leta 2017 v Parizu zapisala v zgodovino slovenskega rokometa, je ostal brez vpoklica v reprezentanco pred začetkom priprav na kvalifikacijski tekmi proti Nizozemski in SP v Egiptu. “Lesi” je tako konec leta zaman čakal svoj vpoklic v reprezentanco, ko so prednost pred njim dobili Klemen Ferlin, Urh Kastelic in Črnogorec s slovenskim potnim listom Miljan Vujović.

Težko pričakovan vpoklic v reprezentanco je Lesjak dočakal konec prejšnjega tedna, ko v vratih nista blestela Klemen Ferlin in Miljan Vujović. Sicer skromen rokometaš, ki je svoje prve rokometne korake naredil v celjski rokometni šoli, je Lesjak svojo formo iz nemške bundeslige prenesel na svetovno prvenstvo v Egiptu. Na dveh odigranih tekmah proti Belorusiji in Severni Makedoniji je dokazal, da je v odlični formi.

“Dosegli smo zelo pomembno zmago. Nadaljevali smo tam, kjer smo proti Belorusiji končali. Prikazali smo dobro obrambo, po zaslugi nje dosegli nekaj lahkih zadetkov, stekla nam je tudi igra v napadu. Gremo naprej. Do našega cilja nas ločita še dve tekmi, dve zmagi,” je po zasluženi zmagi nad Severno Makedonijo povedal Urban Lesjak, ki je bil s 17 obrambami izbran za najboljšega igralca tekme.

Naslednji preizkus Slovence čaka jutri, ko se bodo pomerili proti močni reprezentanci Švedske. Ob takšni formi kot jo je prikazal na zadnjih dveh tekmah in visoki uvrstitvi slovenske reprezentance na SP pa bi lahko Lesjak zagotovo kandidiral tudi za najboljšega vratarja tega turnirja.

FOTO: IHF Facebook

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja