NOSTRADAMUS: S kom se lahko Slovenija pomeri v četrtfinalu?

Pred pričetkom prvenstva smo na našem portalu naredili krajšo analizo potencialnih nasprotnikov slovenske rokometne reprezentance vse do četrtfinala. Vse drugo, kot uvrstitev Slovenije v četrtfinale, bi bilo izjemno razočaranje. Od četrtfinala naprej pa se lahko zgodi vse – ali osmo ali pa prvo mesto!


Slovenija se bo najprej v skupini H v prvem delu tekmovanja pomerila s Korejo, Rusijo in Belorusijo. V nadaljevanje tekmovanja se uvrstijo 3 reprezentance.

V drugem delu se ustvari skupina IV, kjer se bodo najboljše 3 ekipe iz skupine H združile z najboljšimi tremi iz skupine G. V skupini G se bodo za napredovanje med seboj pomerile Švedska, Egipt, Češka in Čile. V kolikor bo Slovenija iz prvega dela tekmovanja prenesla 4 točke (torej zmagi nad obema reprezentancama, ki se bosta poleg naše uvrstili v drugi del), bo za napredovanje v četrtfinale morala premagati vsaj 2 reprezentanci, ki se bosta v napredovanje uvrstili iz skupine G. Najtrši oreh bo definitivno Švedska, a tudi Egipta se ne sme kar tako odpisati. V četrtfinale vodita namreč zgolj 1. in 2. mesto iz skupine IV.

V četrtfinalu se skupina IV križa s skupino II, kjer se bodo za mesto med najboljših 8 borile najboljše 3 ekipe iz skupine C in D. V skupini C nastopajo Hrvaška, Katar, Japonska in Angola, medtem ko so v skupini D Danska, Argentina, Bahrajn in Kongo. Za preboj v četrtfinale bo v skupini II najverjetneje potekal troboj med Dansko, Hrvaško in Katarjem.

Torej, slovenska rokometna reprezentanca se bo najverjetneje, v kolikor favorizirane ekipe ne bodo razočarale, v četrtfinalu pomerila z eno izmed zgoraj omenjenih ekip (Danska, Hrvaška, Katar).

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja