Norvežani in Francozi tesno, Švicarji presenetili Islandce

Švicarji so presenetili Islandce in jim vzeli upe na četrtfinale. Francozi so težje od pričakovanj premagali Alžirce, Norvežani pa so si z zmago nad Portugalci izboljšali položaj in imajo realne možnosti za četrtfinale.


V zgodnjem terminu so Švicarji presenetili Islandce in pokopali njihove upe na četrtfinale. V tekmi z malo zadetki smo videli borbeno igro na obeh straneh, Švicarji pa so v prvem polčasu vodili z 10-9. Švicarji so zdržali vse do konca in slavili z 20-18. Igralec tekme je bil švicarski vratar Nicola Portner, ki je zbral 13 obramb. Najboljši strelec pri Švicarjih je bil Andy Schmid z 6 zadetki, pri Islandcih je 4 zadel Olafur Gudmundsson.

Francozi so težje od pričakovanj premagali Alžirce. Po prvem delu so vodili z 16:14. Alžirci so pobegnili z delnim izidom 5-1. Francozi so se nato zbrali in tekmo pripeljali do zmage z 29-26. Naziv igralca tekme je pripadel Messaoudu Berkaousu, ki je dosegel 7 zadetkov. Pri Francozih so po štirikrat zadeli Dika Mem, Kentin Mahe in Ludovic Fabregas. Francozi tako še naprej ostajajo stoodstotni in drvijo proti četrtfinalu.

V večernem derbiju med Norvežani in Portugalci smo videli zmago Norvežanov, ki tako ohranjajo realne upe na četrtfinale. Po prvem polčasu so Norvežani vodili z 16-14 in končali polčas dobro raspoloženi. V drugem delu smo spremljali napeto tekmo in končnico, bolj zbrani pa so bili Norvežani, ki so slavili z 29-28. Igralec tekme je bil portugalski vratar Humberto Gomes. Pri Portugalcih sta bila najbolj razpoložena Pedro Portela in Martin Soares Martins s 5 zadetki, pri Norvežanih pa Sander Sagosen s 6.

SP, SKUPINA 3: 

Švica : Islandija 20:18(10:9) Schmid 6; Gudmundsson 4

Francija : Alžirija 29:26(16:14)Mem, Mahe, Fabregas 4; Berkaous 7

Portugalska : Norveška 28:29(14-16) Portela, Soares 5; Sagosen 6

Foto: IHF

One thought on “Norvežani in Francozi tesno, Švicarji presenetili Islandce

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja