Nevarno orožje Danske bo tudi obetavni 21-letni Mathias Gidsel

Danci so na tem prvenstvu odkrili novega zvezdnika. To je postal 21-letni Mathias Gidsel. Z 38 zadetki je Gidsel drugi najboljši strelec svoje reprezentance, takoj za Mikkelom Hansnom, ki je dosegel štiri gole več. Mathias Gidsel pa je hkrati dejal, da je tudi izjemno vesel, da so ga v reprezentanco sprejeli kot, da bi bil že več let član te. Pred prvenstvom je Gidsel za Dansko zbral tri nastop in dosegel 8 zadetkov, sedaj pa je drugi najboljši strelec Danske reprezentance.


“Veseli smo, da smo zmagali toliko zaporednih tekem zaradi tega smo polni samozavesti. Čaka nas samo še ena tekma. Samo še ena zmaga nas loči od tega, da postanemo dvakratni svetovni prvaki. Ta ekipa ima veliko mladih igralcev in nekaj starejših od katerih se učimo in kateri prenašajo izkušnje na nas. Mislim, da je prvenstvo z 32 reprezentancami od začetka kar precej dolgočasno toda to je bolje za razširitev rokometa. To je boljše za šport. Bilo je nekaj presenečenj. Jaz sem presenečen, da je nam uspelo priti tako daleč. Pa tudi Egipt in Švedska. To je razlog zakaj je to čudovito,” je dejal desni zunanji rokometaš Danske Mathias Gidsel.

“Švedska ima neverjetno ekipo in imeli so neverjetni turnir. Do njih imamo ogromno spoštovanja. Neverjetna stran švedske ekipe je njihova kolektivnost. Imajo veliko dobrih igralcev, ki poznajo svoje vloge in ne naredijo ničesar česar nebi smeli. So dober kolektiv z močno in fizično ekipo. Imajo hitre centre, ki jih vodi Hampus Wanne in izjemen vratar Andreas Palicka. To bo tekma dveh reprezentanc, ki dobro poznata ena drugo in ne pričakujemo nobenih skrivnosti. Odločalo bo to kdo bo imel boljši dan. Mislim, da še ne zavedam kaj se dogaja. Mogoče se bom začel zavedati, da sem v finalu svetovnega prvenstva šele, ko bom stal na igrišču in pel državno himno,” je o nocojšnjem nasprotniku dejal obetavni 21-letni mladenič.

FOTO: IHF

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja