Nemci z ugodno skupino napadajo vrh sveta

Kvalifikacije na SP: Peto mesto na EP 2020 in odločitev uvrstitve prvo uvrščenih nekvalificiranih ekip na svetovno rokometno prvenstvo za moške Egipt 2021 po odpovedi evropskih kvalifikacij.


Nastopi na SP: 24 nastopov in tri zlate medalje  leta 1938, 1978 in 2007

Glavni trener: Alfred Gislason (Islandija)

Vzdevek ekipe: Manchaft

Prejšnji SP je pred dvema letoma potekal na Danskem in v Nemčiji. Danci so osvojili naslov, Nemci pa so prvenstvo končali na četrtem mestu. Po razočaranju na SP 2019 brez osvojene medalje so Nemci novo razočaranje prikazali lani, ko so na EURU po porazu s Hrvati osvojili peto mesto. Slabi rezultati na velikih tekmovanjih so nemško reprezentanco stali tudi zamenjave selektorja Christiana Prokopa, ki ga je nasledil Alfred Gislason.

Ikona ekipe in kapetan Nemcev Uwe Gensheimer bo eden izmed bolj izkušenih igralcev na letošnjem svetovnem prvenstvu. Gensheimer velja za enega najboljših nemških reprezentantov nasploh. Za nemško izbrano vrsto je zbral 184 nastopov in dosegel več kot 900 golov, kar ga uvršča na tretje mesto na večni lestvici strelcev nemške rokometne reprezentance.

Nemci bodo napredovanje v drugi del tekmovanja iskali v skupini A, kjer jim bodo nasproti stale reprezentance Madžarske, Uragvaja in Cape Verdeja: “Smo absolutni favoriti v naši skupini in to moramo dokazati tudi na igrišču. Madžarska je dokazala, da ima močno ekipo na lanskem EURU, brez podcenjevanja pa moramo nastopiti tudi proti reprezentancam Uragvaja in Cape Verdeja,” je povedal kapetan Nemcev Uwe Gensheimer.

Novopečeni selektor nemške reprezentance Gislason je bivši igralec nemške Bundeslige in lahko bi rekli, da ima nemško ligo v “malem prstu”. V nemškem rokometu deluje od 24. leta Bundesligo pa je kot igralec osvojil dvakrat: “Žreb nam je namenil ugodno skupino. Kljub temu se zavedamo naši prioritet in ne podcenjujemo nikogar. Madžarska je lani odigrala odlično na EP, o reprezentancah Uragvaja in Cape Verdeja pa roko na srce ne vem veliko,” je nastop na SP komentiral trener Nemcev Alfred Gislason.

He concluded his remarks, “We are all ambitious and never have small goals, but we are a team known to improve during the major tournaments.”

SKUPINA A

TEAM PLD W D. L GF GA GD PTS
A1Germany
A2Hungary
A3Uruguay
A4Cap Verde

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja