Nemci in Madžari do suverenih zmag na uvodnih tekmah

V skupini A v prvem krogu večjih presenečenj nismo videli. Nemci so brez težav razbili Urugvajce, Madžari pa so brez večjih težav opravili z rokometaši iz Zelenortskih otokov. Najzanimivejše tekme skupine lahko pričakujemo v zadnjem krogu, ko bi se morali vsaj na papirju za prvo mesto udariti reprezentanci Nemčije in Madžarske, a tudi tukaj Nemci ne bi smeli imeti večjih težav, za tretje pa reprezentanci Urugvaja in Zelenortskih otokov.


NEMČIJA : URUGVAJ  43:14 (16:4)
Kastening 9; Morandeira 4

Nemci so prvenstvo odprli brez večji težav. Z 29 goli razlike so deklasirali rokometaše Urugvaja in že na začetku prvenstva, čeprav morda ni nasprotnik najbolj primeren, da bi dajal prave zaključke, da so v izjemni formi. Že na začetku tekme, ko so povedli s 7 zadetki prednosti  (8:1) je bilo jasno kako se bo tekma zaključila. Vprašanje je bilo le končne razlike. V prvem polčasu so nasprotnikom dopustili le 4 zadetke sami pa so jih zabili 16. V drugem polčasu pa so prestavili še prestavo višje in tako samo višali razliko. Na koncu je razlika znašala neverjetnih 29 golov (43:14).

MADŽARSKA : ZELENORTSKI OTOKI  34:27 (19:14)
Ancsin 7; Semedo 6

Madžari so v tekmo vstopili kot favoriti obračuna in to hitro opravičili ter povedli s 5:0. A Zelenortčani so pokazali, da niso prišli na prvenstvo samo na obisk kot ena izmed bolj eksotičnih držav. Nasprotnikom so se približali le na zadetek 5:4. A Madžari so ponovno zaigrali bolje in se odlepili na šest zadetkov prednosti. Rokometaši Zelenortskih otokov so prišli na štiri zadetke zaostanka, a več od tega niso zmogli. Madžari so leteli po igrišču in povedli že za osem golov (18:10), kar je bila tudi najvišja prednost prvega polčasa. A prednost se je do polčasa stopila, saj so rokometaši iz Zelenortskih otokov znižali na pet zadetkov (19:14). V drugem delu igre pa so rokometaši Madžarske le še nadzorovali potek srečanja. SE nekoliko odlepili nato dopustili tekmecem, da se približajo, a razlika ni bila nikoli manjša od šestih zadetkov, in se spet odlepili. Tekmo so na koncu dobili s sedmimi zadetki (34:27). Rokometaši iz Zelenortskih otokov so se tako pokazali v zelo dobri luči, čeprav je marsikdo mislil, da bodo laheh nasprotnik.

V drugem krogu Nemce čaka dvoboj z reprezentanco Zelenortskih otokov, Urugvajci se bodo pomerili z Madžari.

FOTO: IHF

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja