Mikkel Hansen: “Ne vem, ali bom igral na SP”

Branilka naslova iz zadnjega svetovnega prvenstva Danska bo v Egiptu morda morala igrati brez svojega superzvezdnika Mikkela Hansena. Nekaj dni pred začetkom turnirja je večkratni svetovni rokometaš leta izrazil dvom o igranju na svetovnem prvenstvu, ki bo od 13. do 31. januarja. Razlog za to so načrti Egipčanov, da gledalcem omogočijo udeležbo na turnirju.


Hansen je poudaril, da so številni nemški igralci svoj nastop na letošnjem SP že odpovedali, poleg tega pa je za danski časopis “Jyllands-Posten” dejal, da bi gledalci lahko resno ogrozili zdravje igralcev in strokovnih članov ekip.

“Lagal bi, če bi rekel, da nisem razmišljal o tem, da bi igranje odpovedal – ali pa vsaj čakal na informacije o tem, kako bo turnir izveden in kako organizatorji mislijo narediti z gledalci. Ne vem, ali je treba turnir odpovedati, gledalcev pa definitivno ne bi smelo biti. To nima smisla,” je dejal danski zvezdnik. “V državah, kot so Danska, Francija in Nemčija, kjer verjamem, da se pandemijo korone jemlje resno, smo teden za tednom igrali pred praznimi tribunami. V Egiptu pa bi morali igrati pred množico ljudi. Nisem edini, ki ne razume tega. Nekaj kaže, da ljudje bolj razmišljajo o gospodarstvu kot o zdravju igralcev,” je zaključil Mikkel Hansen.

Danska se bo v skupini D v prvem delu prvenstva pomerila z Argentino, Bahrajnom in D. R. Kongo.

FOTO: FB MIKKEL HANSEN

One thought on “Mikkel Hansen: “Ne vem, ali bom igral na SP”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja