Madžarska in Španija že v četrtfinalu

Skupina 1 je že pred zadnjim krogom dala potnika v četrtfinale. To sta z zmagami postala Madžarska in Španija. Prav omenjeni reprezentanci bosta na medsebojni tekmi v zadnjem krogu skupinskega dela odločali katera ekipa bo v četrtfinale odšla kot prva in morda imela lažje nasprotnika, čeprav vem, da v zaključnih bojih ni lahkih nasprotnikov. Španci so bili prepričljivo boljši od Urugvajcev, Madžarom je pripadel skalp Poljske, Nemčija pa je v večerni tekmi premagala Brazilijo.


URUGVAJ : ŠPANIJA  23:38 (12:24)
Cancio Casas 8; Arino Bengoechea 8

Vse drugo kot suverena zmaga Špancev bi bilo izjemno presenečenje. In rokometaši Španije so dali že na začetku vedeti, da hočejo s tekmo opraviti čimprej. Že po slabi polovici polčasa so vodili z sedmimi zadetki prednosti (5:12). Do polčasa se je ta prednost le še povečevala in tako so na odmor odšli s prednostjo dvanajstih zadetkov (12:24). V drugem polčasu je tako španski trener Jordi Ribera lahko odpočil nekaj nosilcev igre. Španci so v drugem polčasu tekmo le še mirno pripeljali do konca in slavili s petnajstimi zadetki prednosti (23:38).

POLJSKA : MADŽARSKA  26:30 (10:16)
Sicko 5; Lekai 8

Madžari so v tekmo odlično vstopili, a so dali tudi Poljaki vedeti, da bodo težek zalogaj. A v drugem delu prvega polčasa so rokometaši Madžarske prestavili še prestavo višje in počasi delali razliko sebi v prid. Ob polčasu so tako vodili s šestimi goli prednosti (10:16), čeprav je bila največja prednost v prvem polčasu sedem zadetkov. Madžari so z visokim tempom nadaljevali tudi v začetku drugega polčasa, si tako priigrali osem golov prednosti in tekmo je bilo potrebno le še pripeljati do konca. Proti koncu so se Poljaki zbudili, a na njihovo žalost prepozno. Zaostanek so prepolovili, za kaj več pa jim je zmanjkalo časa. Tekma se je končala z rezultatom 26:30.

NEMČIJA : BRAZILIJA  31:24 (16:12)
Golla 7; Moraes 6

Nemci so po desetih minutah srečanje nasprotnikom že ušli na pet golov. A Brazilci kot so večkrat na tem prvenstvu to že dokazali se niso predali in tri minute kasneje znižali le še na dva zadetka. V prvem delu smo videli veliko podobne igre. Nemci so si priigrali nekaj zadetkov prednosti, a so le nekaj minut kasneje Brazilci zaostanek uspeli znižati, a nikoli na manj kot dva zadetka. Ob odmoru je bila prednost Nemčije štiri gole (16:12). Podobno igro smo spremljali tudi v drugem polčasu. Nemci, katerih največja prednost je bila osem zadetkov ob koncu srečanja, so si priigrali nekaj golov prednosti, a so srčni Brazilci, ki tako ali tako niso imeli kaj izgubiti bili vse skozi blizu. Na koncu pa so vendarle pretehtale izkušnje velikih tekmovanj in tako je Nemčija prišla do zmage z 31:24, ki pa jim kaj dosti ne pomaga, saj so že izgubili vse možnosti za napredovanje. Za Nemce bo to ena najslabših, če ne celo najslabša uvrstitev na svetovnih prvenstvih.

Španija se bo v zadnjem krogu z Madžarsko udarila za prvo mesto v skupini, Nemce čaka dvoboj s Poljaki, Brazilci pa bodo nove točke lovili na Južnoameriškem derbiju z Urugvajem.

FOTO: IHF

One thought on “Madžarska in Španija že v četrtfinalu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja