Madžari rutinirano, Nemci do zmage brez tekme

Drugi krog je v skupini A prinesel le eno tekmo in sicer med Madžarsko in Urugvajem. Tekma med Nemčijo in Zelenortskimi otoki je bila zaradi okužb s koronavirusom v zasedbi Zelenortskih otokov, registriran z rezultatom 10:0 za Nemce. Madžari pa proti Urugvaju niso imeli težjega dela in so suvereno prišli do novih dveh točk. Madžarska in Nemčija pa sta si tako že zagotovili nastope v drugem delu tekmovanja.


NEMČIJA : ZELENORTSKI OTOKI  10:0

Kot že omenjeno je bila tekmo zaradi okužb v taboru Zelenortskih otokov odpovedana oziroma registrirana z rezultatom 10:0 za Nemčijo.

MADŽARSKA : URUGVAJ  44:18 (16:8)
Mathe 8; Morandeira 4

Madžari so dominanco potrdili že na začetku tekme. Kaj drugega tudi ni bilo za pričakovati. Tako so že do polčasa prišli do prednosti osmih zadetkov (16:8), čeprav je bila največja prednost rokometašev Madžarske v prvem polčasu devet zadetkov. Madžari so v drugem polčasu le še stopnjevali tempo. Glavno vprašanje je bilo le kakšna bo  razlika ob koncu tekme. Ta je na koncu znašala šestindvajset golov (44:18).

V zadnjem krogu skupine A nas to čaka boj za prvo mesto med Madžarsko in Nemčijo ter boj za tretje mesto med Urugvajem in Zelenortskim otoki, če bodo slednji uspeli v Egipt pripeljati dodatne igralce.

FOTO: IHF

2 thoughts on “Madžari rutinirano, Nemci do zmage brez tekme

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja