Lesjak odbijal makedonske strele, Slovenija do lepe zmage

Danes se je za slovensko reprezentanco pričelo zares. V drugem delu svetovnega prvenstva se bodo v borbi za četrtfinale borili s Severno Makedonijo, Švedsko in Egiptom. Danes je Sloveniji nasproti stala reprezentanca Severne Makedonije, ki si je nastop v drugem delu prvenstva priborila po zmagi nad Čilom. Slovenija je po odlični igri v drugem polčasu prišla do rutinske zmage z 31-21.


Prvi polčas je potekal precej izenačeno, čeprav so v tekmo nekoliko bolje vstopili Makedonci. Severna Makedonija je povedla s 6-4, nato pa so varovanci Ljubomirja Vranješa vendarle zaigrali bolje. Hitro so prišli do prednosti s 6-7 in v nadaljevanju polčasa so bili Makedonci tisti, ki so lovili Slovence. Dobro razpoložen je bil vratar Urban Lesjak, ki je že v prvem polčasu zbral 11 obramb. Slovenija je postopoma zviševala prednost in na odmor odšla s vodstvom 13-9, prvi strelec slovenskega moštva v prvem polčasu pa je bil Dragan Gajić s petimi zadetki. Gajić je imel v zadnjih sekundah polčasa tudi priložnost, da bi Slovenijo popeljal na +5, a mu je zadetek preprečila vratnica.

V drugem polčasu se je krivulja slovenske igre premaknila navzgor. Prednost naših je vztrajno naraščala in se povzpela že na 9 golov (12-21). V 47. minuti, pri prednosti naših s 23-16, je Vranješ kljub visoki prednosti vzel minuto odmora in našim reprezentantom podal nekaj novih navodil, ki jih je takoj nato z novim zadetkom realiziral Miha Zarabec. V 50. minuti je makedonskega vratarja po treh zapravljenih poskusih končno premagal tudi Blaž Blagotinšek in Slovenija je v zaključnih 10 minut vstopila s prednostjo 18-26. Nejc Cehte je v nadaljevanju tekme s strelom iz razdalje snel pajčevino v makedonskem golu in poskrbel, da je Slovenija znova ušla na +9.

Do konca srečanja večjih pretresov več nismo videli in Slovenija je tekmo mirno pripeljala do konca. Že v petek naše reprezentantre čaka precej težja naloga, saj se bodo pomerili z reprezentanco Švedske.

SLOVENIJA – MAKEDONIJA 31-21

One thought on “Lesjak odbijal makedonske strele, Slovenija do lepe zmage

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja