Konec hrvaških sanj o četrtfinalu

Hrvaška rokometna reprezentanca na letošnjem SP v Egiptu ni pokazala igre, ki bi jo od aktualnih evropskih podprvakov pričakovali. Danes je bil za naše južne sosede dan D, ki bi jim lahko prinesel napredovanje v četrtfinale. Hrvati bi za napredovanje v izločilne boje potrebovali zmago nad Dansko in Katarjevo zmago nad Argentinci.


Slaba hrvaška forma se je pokazala na sobotni tekmi z Argentino, danes pa so Hrvati svojo usodo prepustili tudi reprezentanci Katarja. Katarci bi ob zmagi nad Argentino Hrvaško še obdržali v boji za napredovanje v četrtfinale. Katarci so presenetili Argentince in jih premagali z 25:26 ter pustili odprta vrata Hrvatom, ki so o svoji usodi odločali sami. Zmaga Hrvaške nad Dansko bi bila tako dovolj za uvrstitev v četrtfinale SP.

Tekma med Hrvaško in se je začela izjemno izenačeno. Ekipi sta bili skupaj ves prvi polčas, prvi del tekme pa so z manjšo razliko dobili Danci (17:15). Motivirani Hrvati pa so v drugem polčasu izjemno padli. Danci so v 36. minuti povsem razorožili Hrvate in razliko povišali na +6. V naslednjih minutah so Hrvati še bolj popustili in Danci so v 49. minuti vodili že za trinajst golov. Sanje hrvatov o morebitnem napredovanju v četrtfinale so se tako razblinile, Danci pa so tekmo dobili z 38:26.

Iz skupine 2 v četrtfinale tako napredujeta Danska in Katar, Hrvati pa se tako kot Slovenci iz prvenstva poslavljajo po drugem delu tekmovanja.

FOTO: IHF

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja