Hrvati eni glavnih favoritov za najvišja mesta

Hrvaška rokometna reprezentanca bo na SP v Egiptu zagotovo iskala pot do medalje. Četa Lina Červarja je na lanskem EURU zasedla 2. mesto, ko je v finalu izgubila proti Nemcem.


Hrvati imajo dovolj talenta, moči in izkušenj za naslov na vsakem velikem tekmovanju: “Za našo majhno državo je vedno cilj biti med najboljšimi in osvajati lovorike. Strast in ljubezen do naše države sta zagotovo naše prednosti,” je pred začetkom prvenstva povedal 70-letni selektor in legenda hrvaškega rokometa Lino Červar.

Našu južni sosedi bodo na SP potovali z odlično popotnico z lanskega EURA, ko so v finalu premoč priznali Nemcem. Hrvati se ponašajo z odlično ekipo, med njimi pa imajo tudi najkoristnejšega igralca z lanskega EURA Domagoja Duvnjaka. Poleg Duvnjaka pa imajo v ekipi dva odlična igralca na položaju srednjega zunanjega: Luko Cindrića in Igorja Karačića.

31-letni Karačić je bil v All-star ekipi EURA 2020, prav tako se lahko pohvali z osvojitvijo Lige prvakov v sezoni 2018/2019 z Vardarjem. Zdajšnji član Barcelone Luka Cindrić se lahko prav tako pohvali z nazivom klubskega prvaka Evrope, ko je v sezoni 2017/2018 z Vardarjem osvojil najprestižnejšo evropsko klubsko lovoriko.

Še en pomemben člen hrvaške reprezentance je Luka Stepančić. 29-letni član madžarskega Pick Szegeda je bil eden najučinkovitejših igralcev na lanskoletnem EURU.

Odlično formo pred začetkom prvenstva so Hrvati pokazali na pripravljalni tekmi proti Španiji. Varovanci Lina Červarja so Špance ugnali z rezultatom 31:28.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja